Oikonomou pisoi
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κλειστό, σεζόν 2η

Εικόνα του άρθρου Κλειστό, σεζόν 2η
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2021, 01:14
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εδώ και ενάμιση χρόνο, για το κλειστό γυμναστήριο ξιφασκίας έχει χυθεί πολύ μελάνι –αρχικά βέβαια το μελάνι… αφορούσε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Εδώ και ενάμιση χρόνο, η αθλητική αυτή υποδομή απασχολεί τον δημόσιο λόγο και προκαλεί σημαντικές πολιτικές διαφοροποιήσεις και διαφωνίες. Και κυρίως έχει καταφέρει να «παγώσει» οποιονδήποτε σχεδιασμό των αθλητικών υποδομών.

Άξιζε τον κόπο; Μέχρι τώρα, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν μπορεί να απαντήσει κάποιος μετά βεβαιότητας «ναι».

Η προοπτική δημιουργίας μιας νέας, οποιασδήποτε υποδομής καλλιεργεί εκ των πραγμάτων πολλές προσδοκίες (ίσως και μια πλασματική ευφορία) σε μια πόλη σαν τα Γιάννενα που έχει πολλές ανάγκες αλλά που έχει μείνει σχεδόν στάσιμη σε αρκετά επίπεδα. Το ίδιο κατάφερε να κάνει και το κλειστό γυμναστήριο του Ελληνικού, παρότι ποτέ δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

Η μόνη δέσμευση που υπήρχε και υπάρχει, είναι αυτή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ενός πολιτικού που έχει δηλώσει στη Βουλή «αναρμόδιος» επί του θέματος. Αν και «αναρμόδιος», συνομιλούσε ωστόσο με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που άνοιξε το κεφάλαιο της επίμαχης αθλητικής υποδομής, και τελευταία με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Ο κ. Γεωργιάδης είναι λοιπόν ο υπουργός που είπε ότι το κλειστό γυμναστήριο θα καταφτάσει στα Γιάννενα το επόμενο χρονικό διάστημα. Τη δέσμευση αυτή του υπουργού τη μετέφεραν πριν από δύο μόλις εβδομάδες οι κ.κ. Καχριμάνης και Ελισάφ μετά από συνάντηση που είχαν μαζί του.

Και ξαφνικά ο κ. Καχριμάνης σήμερα (στο πλαίσιο μιας από τις συνήθεις πολυθεματικές συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρεί) ανακοίνωσε άλλα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ότι η αποδέσμευση του κλειστού γυμναστηρίου θα γίνει μετά τον Ιούλιο, αφού προηγηθεί εκδήλωση για τα εγκαίνια στο Ελληνικό.

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν, με το πολιτικό σύστημα για άλλη μια φορά να βρίσκεται αντιμέτωπο με την αξιοπιστία του και με την τοπική αυτοδιοίκηση να εκτίθεται. Η οποία τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να δώσει πια σοβαρές απαντήσεις (αν τις έχει και, αν όχι, αφού τις πάρει από όσους είναι όντως αρμόδιοι) για την όλη υπόθεση όπως και να αποτυπώσει με σαφήνεια τα επόμενα βήματά της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back