ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το κλειστό και το αγρόκτημα Κατσικά, στη Βουλή

Εικόνα του άρθρου Το κλειστό και το αγρόκτημα Κατσικά, στη Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2022, 16:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά σχετικά με την εγκατάσταση του κλειστού πρώην ξιφασκίας, στην περιοχή του αγροκτήματος Κατσικά.  

Οι ερωτώντες βουλευτές Νίκος Παπαναστάσης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Διαμάντω Μανωλάκου επισημαίνουν ότι υπάρχει αλλαγή χρήσης, σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους παραχωρήθηκε έκταση και ότι, αντί για κοινωφελή χρήση, θα χρησιμοποιηθεί για κερδοσκοπικό σκοπό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ παραθέτουν την απόφαση παραχώρησης για τη δημιουργία πάρκων πρωτογενούς και μεταποιητικού τομέα και αγροτικής καινοτομίας και πως, παρά τις ρητές διατυπώσεις της παραχώρησης, «η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ξεκινήσει ήδη εργασίες εκσκαφής αναμόχλευσης και εξομάλυνσης του επιφανειακού εδάφους, αποψίλωσης και εκχέρσωσης ποολιβαδικής και σκληρόφυλλης θαμνώδους βλάστησης, όπως και απόθεσης υλικού διάστρωσης (αμμοχάλικο) και διάνοιξης/καθαρισμού οδού παραπλεύρως, σε υφιστάμενο ρέμα-κανάλι».

Επίσης, παραπέμπουν στην προγραμματική σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το ΠΕΑΚΙ, που μάλλον… ξεπερνιέται από τις εξελίξεις, ελέω της απόφασης της Περιφέρειας και της συναίνεσης του Δήμου Ιωαννιτών και το ερώτημα που έχει καταθέσει ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για τις εργασίες στο χώρο και τη νομιμότητά τους. Παραθέτουν ακόμα δηλώσεις περιφερειάρχη και δημάρχου και σημειώνουν:

«Η τοποθέτηση ενός μεταλλικού κτιρίου διαστάσεων 150x77 μέτρων και ύψους 23 μέτρων, όσο δηλαδή μια οκταόροφη πολυκατοικία ακριβώς δίπλα από τη λίμνη, κυριολεκτικά μέσα σε έναν ευαίσθητο υγροβιότοπο, χωρίς καμία αδειοδότηση, ούτε καν για τη μεταφορά και αποθήκευση του σκελετού, είναι πράξη καταστροφική για το περιβάλλον, η οποία δημιουργεί τετελεσμένα στις χρήσεις γης».

Ακόμα, τονίζουν ότι οι χρήσεις για το κλειστό «στερούν από την πόλη των Ιωαννίνων ένα μεγάλο κλειστό αθλητικό κέντρο».

Ζητάνε διευκρινίσεις για την παραχώρηση και χρήση του χώρου, την ενδεχόμενη αλλαγή χρήσης (ο κ. Καχριμάνης έχει ήδη «προλέξει» κάτι τέτοιο, με δηλώσεις του) και ζητούν να σταματήσουν μη αδειοδοτημένες εργασίες και μεταφορές

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back