ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το open mall ξεκινά τον Μάιο…

Εικόνα του άρθρου Το open mall ξεκινά τον Μάιο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2021, 17:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία για την υλοποίηση της αναβάθμισης εμπορικών οδών στο ιστορικό κέντρο, του αποκαλούμενου open mall (ανοικτό κέντρο εμπορίου), προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο. 

Η εταιρία «Τρίπυλος ΑΤΕΒΕ» είχε αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης του έργου τον Σεπτέμβριο, δίνοντας μια έκπτωση 45,33%. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση για ένα πολύ σημαντικό έργο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε μία εμβληματική περιοχή των Ιωαννίνων. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει καταλυτικά για την αλλαγή της εικόνας αυτής της περιοχής και πως θα αποτελέσει την αρχή για να ανακτήσει την χαμένη της αίγλη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος έκανε λόγο για «το τέλος μιας επίπονης διαδικασίας» (!) και εξέφρασε κι αυτός τη βεβαιότητά του ότι σε έναν χρόνο η εικόνα στην περιοχή θα αλλάξει.


Πέραν του 1,2 εκατ. ευρώ, υφίσταται και ένα πρόσθετο κονδύλιο 600.000 ευρώ για δράσεις που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και τον Δήμο - αναβάθμιση των προσόψεων των καταστημάτων, διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους, εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων και ανάπτυξη ασύρματου δικτύου wi-fi. Ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει, από την πλευρά του, η διαδικασία για τα δύο υποέργα που αφορούν την υπογειοποίηση των κάδων και την προμήθεια εξοπλισμού συστημάτων έξυπνης πόλης.

Όσον αφορά τη σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα, η ανάδοχος εταιρία θα παρέμβει στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη (από Κάνιγγος μέχρι Ανεξαρτησίας), Ζώη Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Καπλάνη, Κατσαντώνη, Αγίου Νικολάου (Χατζηκώστα) και Πατρ. Ευαγγελίδη.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, αφορούν: Αναβάθμιση της οδού Ανεξαρτησίας, ανάπλαση της πλατείας Αγίου Νικολάου, ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του αρχοντικού Πυρσινέλλα, ένα σύγχρονο δίκτυο φωτισμού, νέο αστικό εξοπλισμό και πράσινο.

Στην οδό Ανεξαρτησίας, συγκεκριμένα, προβλέπονται η ανακατασκευή του κυβυλιθόστρωτου (το οποίο έχει τσιμεντοποιηθεί αρκετά) και η εξομάλυνση υψομετρικών διαφορών (για την «κατάργηση» των ψηλών πεζοδρομίων) -υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ανάπλαση επί της οδού δεν έγινε πολύ παλιά, αλλά επί δημαρχίας Νίκου Γκόντα. Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου είναι ένα έτος.

Το open mall εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τον Μάιο του 2019 από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα. Ο διαγωνισμός έγινε… πολλούς μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2020.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημαρχείου, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον Σύλλογο του Ιστορικού Κέντρου προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που σχετίζονται με το αποχετευτικό δίκτυο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back