ΚΚΕ υπέρ αστυνομικών αιτημάτων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2018, 22:13

Με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων συναντήθηκε η τομεακή επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Οι αντιπρόσωποι του κόμματος εκδήλωσαν «τη συμπαράσταση του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των ένστολων για αξιοπρεπή διαβίωση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, ως εργαζόμενοι».

Στην ανακοίνωση το κόμμα επιχειρεί και ένα συζητήσιμο διαχωρισμό, λέγοντας ότι «δεν ταυτίζει την πλειοψηφία των αστυνομικών με τον κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν» και διατυπώνει την άποψη ότι εφόσον προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από λαϊκές οικογένειες, «τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών τους, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Επίσης, το κόμμα επιχειρεί να διαχωρίσει τους αστυνομικούς από τη δράση της νεοναζιστικής ΧΑ (έχει παρατηρηθεί υψηλότατο ποσοστό της ΧΑ σε τμήματα όπου ψηφίζουν αστυνομικοί), λέγοντας ότι «κάθε φασίστας, κάθε νοσταλγός του Χίτλερ, κάθε ναζιστής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, όποιος υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί πρέπει να στρέφονται με μίσος και καταστολή ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του πρέπει να απομονωθεί».

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία «που προκαλούν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Δυτικών Βαλκανίων αλλά και άλλες περιοχές όπου συγκρούονται τα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

Το ΚΚΕ καταλήγει λέγοντας ότι «άνδρες και γυναίκες του Αστυνομικού Σώματος έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με τον αγώνα του λαού μας για διέξοδο από την κρίση προς όφελός του, για καμία αλλαγή συνόρων, για να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων, για να μην δώσει κανείς στρατιωτικός ή νεολαίος φαντάρος της πατρίδας το αίμα του εκτός συνόρων, για αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στο τόπο του».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back