ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΚΕ: Συλλαλητήριο κατά πλειστηριασμών στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ: Συλλαλητήριο κατά πλειστηριασμών στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2023, 16:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΚΚΕ καλεί συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 18.00, στον πλάτανο της οδού Αβέρωφ, κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

«Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία ‘λύνονται τα χέρια’ των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία» τονίζει το κόμμα, το οποίοκαταθέτει τροπολογία στη Βουλή για να μπλοκάρει τους πλειστηριασμούς.

«Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα   των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα ‘κόκκινα’ δάνεια στα αρπακτικά των funds και σε συνέχεια  ο πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, Ενώ, ταυτόχρονα,  με μια σειρά μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις αυτές, ενισχύθηκε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καταστολή κ.α για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση», προσθέτει επίσης.

Το ΚΚΕ καταθέτει στη Βουλή τροπολογία για να σταματήσει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back