Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To KKE στην Πυροσβεστική Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου To KKE στην Πυροσβεστική Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2021, 16:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την περασμένη Τετάρτη 28 Ιουλίου, κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο απά τα μέλη της ΕΠ Ηπείρου- Λευκάδας- Κέρκυρας Μαρια Αντωνακάκη και Δημήτρη Πιτσιάβα,  επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, όπου συζήτησε με τους πυροσβέστες τα προβλήματα τους, τις ελλείψεις που υπάρχουν και την προσπάθεια που καταβάλουν να ανταπεξέλθουν στο καθήκον τους.

Επίσης, συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, αρχιπύραρχο Απόστολο Βασδέκη. «Μέσα από την συζήτηση αναδείχθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό που υπάρχουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη μέρα της επίσκεψης το 1/3 αυτών που υπηρετούν στην πυροσβεστική υπηρεσία Ιωαννίνων βρίσκονταν εκτός νομού, για να βοηθήσουν σε άλλες περιοχές, όπως την Αθήνα και την Πάτρα» αναφέρει το κόμμα.

Επίσης, αναφορά γίνονται στο γεγονός ότι οφείλονται πολλά ρεπό  και απλήρωτες υπερωρίες, τα μηχανήματα είναι παλιά κ.α.

«Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε η διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αναδείχθηκε η διαχρονική δασοκτόνος πολιτική όλων των κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, που, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις, ακολουθούν απαρέγκλιτα τη συνολική στρατηγική του κεφαλαίου» αναφέρει επίσης το κόμμα και τονίζει ότι «οι πυροσβέστες εξέφρασαν την συσσωρευμένη δυσαρέσκειά τους από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη προσωπικού καθώς επίσης και απο την διαχρονική στάση των κυβερνήσεων που έχουν δεσμεύσει πανελλαδικά περί τους 1400 πυροσβέστες στα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια της Fraprot, της Hochtief, τους ιδιωτικοποιημένους αυτοκινητόδρομους και τις πυροσβεστικές υπηρεσίες των ΒΙ.ΠΕ. χωρίς να έχουν πάρει μέτρα για την αναπλήρωσή τους» μεταξύ άλλων, αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back