ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΚΕ: Στη Βουλή το υδροηλεκτρικό Κυψέλης Άρτας

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ: Στη Βουλή το υδροηλεκτρικό Κυψέλης Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2024, 14:31
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Νίκος Έξαρχος, βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, σχετικά με την κατασκευή του «μικρού υδροηλεκτρικού» στην Κυψέλη Άρτας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Έξαρχος που συνυπογράφει την ερώτηση μαζί με τους Γιώργο Μαρίνο και Διαμάντω Μανωλάκου, αναφέρει ότι οι κάτοικοι φοβούνται «επαπειλούμενη καταστροφή του χωριού τους» από το υδροηλεκτρικό, που περιλαμβάνει σταθμό παραγωγής, αγωγούς και εκτεταμένα οδικά έργα που θα κατασκευαστούν δίπλα στον οικισμό, ορισμένες δε απ’ τις εγκαταστάσεις προβλέπονται να χωροθετηθούν σε σημεία που ανήκουν στον συνεταιρισμό ιδιοκτητών του χωριού.

«Το μέγεθος και η φύση των έργων θα έχει βαρύτατες αρνητικές συνέπειες για τον οικισμό και τους κατοίκους και για την τοπική οικονομία. Θα αποτελέσει συντριπτικό πλήγμα για τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλοιώνοντας ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στην ιχθυοπανίδα της περιοχής, ενώ η κατασκευή, με τις εκτεταμένες εκσκαφές σε μεγάλη κλίση, απειλεί ακόμα και τη στατικότητα του χωριού» τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, συμπληρώνοντας ότι «θα στερήσει απ’ το χωρίο μια βασική πρόσβαση υδροληψίας, ενώ θα επιδράσει έντονα αρνητικά και στο μικροκλίμα, αφού η φυσική ροή το νερού θα αντικατασταθεί από την ροή διαμέσου του αγωγού».

Οι βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς αν θα ανασταλεί η κατασκευή του υδροηλεκτρικού και τι έχουν να πούνε για τις «τεράστιες επιπτώσεις που έχει στο φυσικό περιβάλλον η προώθηση των τάχα πράσινων επενδύσεων». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back