ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΚΕ: Κοινοβουλευτική ερώτηση για την υποστελέχωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ: Κοινοβουλευτική ερώτηση για την υποστελέχωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2023, 09:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Νίκος Έξαρχος, σχετικά με τη στελέχωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως και το σύνολο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, στενάζει από την διαχρονική πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής, συμπληρώνοντας μερικά από τα σημεία που αναφέρει και ο σύλλογος Διοικητικών σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, για άσκηση παράλληλων καθηκόντων, εντατικοποίηση, απλήρωτες υπερωρίες κ.α.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το τμήμα Συντήρησης έχει μόνο έναν υπάλληλο, δεν υπάρχει ιατρός εργασίας και 10 από τις 19 γραμματείες λειτουργούν με προϊστάμενο και έναν υπάλληλο.

Ο κ. Έξαρχος ζητάει από τον κ. Πιερρακάκη να δοθεί «η αναγκαία αύξηση στην κρατική χρηματοδότηση για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας και να γίνουν όλες οι απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να διασφαλιστούν τόσο η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος όσο και οι όροι εργασίας του προσωπικού.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back