ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΚΕ κατά κυβέρνησης, Δήμου, Περιφέρειας Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ κατά κυβέρνησης, Δήμου, Περιφέρειας Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2021, 16:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ανακοίνωσή του για την εξέλιξη της πανδημίας, το ΚΚΕ Ιωαννίνων κατηγορεί κράτος και κυβερνήσεις ότι ενοχοποιούν τους πολίτες «για κάθε δικό τους έγκλημα» και ότι 1,5 χρόνο τώρα, «γίνεται μία καλοδουλεμένη προσπάθεια από κράτος- κυβέρνηση- αστικά κόμματα να πείσουν το λαό ότι για κάθε πρόβλημα που βιώνει φταίει ο ίδιος ή ένα άλλο τμήμα του λαού και πουθενά δεν υπάρχει κρατική ή εργοδοτική ευθύνη».

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει επίσης Περιφέρεια Ηπείρου- Δήμο Ιωαννιτών, τοπικό ΕΟΔΥ, Επιθεώρηση Εργασίας «που έκαναν πλάτες σε μεγάλες επιχειρήσεις του νομού, για να είναι ανοιχτές με κρούσματα, χωρίς ιχνηλάτηση, χωρίς τεστ, χωρίς μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και πελάτες (πχ στα σούπερ μάρκετ)».

Αναφέρει ακόμα ότι «για την τωρινή έξαρση κρουσμάτων, η ευθύνη μεταβιβάζεται στους ‘ανεμβολίαστους εργάτες’ και φυσικά στον ‘κόσμο και τη νεολαία που δεν προσέχει’».

Θεωρεί ότι πραγματικά υπεύθυνοι είναι «το κράτος που δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για βασικά μέτρα, ώστε να μην αφήνεται  καμία υπόνοια σχετικά με το ασφαλές της εμβολιαστικής διαδικασίας», η πολιτική εξαίρεσης του τουρισμού από τα μέτρα και η θέση που παίρνει η Περιφέρεια Ηπείρου «για τη μη τήρηση αναστολής των επιχειρήσεων με κρούσματα, που οι ίδιοι οι μηχανισμοί τους επέβαλλαν, που λέει λίγο πολύ ότι ‘για να μην ψοφήσουν τα κοτόπουλα, αξίζει να ρισκάρουμε ανθρώπινες ζωές’».

Τέλος σημειώνει ότι «η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, το δυνάμωμα των σωματείων σε κάθε κλάδο είναι ο μονόδρομος που οφείλουμε να περπατήσουμε με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στους δίκαιους αγώνες μας. Αυτή είναι δική μας ‘ατομική ευθύνη’».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back