ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Σοβαρά ερωτήματα για τη φωτιά στις φοιτητικές κατοικίες»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Σοβαρά ερωτήματα για τη φωτιά στις φοιτητικές κατοικίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2024, 15:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων, επικαλούμενο καταγγελίες φοιτητών σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δωμάτια στις Γ’ φοιτητικές κατοικίες στην πανεπιστημιούπολη, αναφέρει ότι «το σύστημα πυρασφάλειας λειτούργησε μετά από ώρες, δεν έπεσε ποτέ ο κεντρικός διακόπτης του ρεύματος, παρά το ότι πιθανά να υπήρξε βραχυκύκλωμα».

Το κόμμα τονίζει μεταξύ άλλων ότι αυτά συμβαίνουν λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης, «της πολιτικής που λογαριάζει τις ανάγκες των φοιτητών ως κόστος, που υποβαθμίζει διαχρονικά τη φοιτητική μέριμνα. Ακόμα και τα ελάχιστα δωμάτια που υπάρχουν και που δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών σε στέγαση, είναι σε άθλια κατάσταση, πλημμυρίζουν οι διάδρομοι κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω, χωρίς θέρμανση και χωρίς ζεστό νερό όλο το χρόνο».

Ζητάει να ληφθούν άμεσα μέτρα στέγασης, να γίνουν έλεγχοι και να έρθουν στο φως οι αιτίες της φωτιάς, αλλά και να «διερευνηθούν οι ευθύνες της Πρυτανείας και του Συμβουλίου Διοίκησης, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η λειτουργία των Φοιτητικών Εστιών. Να γίνει πλήρης συντήρηση όλων των κτιρίων, να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής και ασφαλής διαβίωση των φοιτητών σε αυτά, να λειτουργεί η θέρμανση και να υπάρχει ζεστό νερό όλη τη μέρα».

Ανακοίνωση έχει εκδόσει και η πρυτανεία

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back