Oikonomou pisoi
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Πρόνοια, αποκλειστικά από το κράτος»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Πρόνοια, αποκλειστικά από το κράτος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2023, 16:37
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος» επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ στα Γιάννενα, με επικεφαλής τη Χριστίνα Τουλκιαρίδου, υποψήφια βουλευτή, συμβασιούχο μαία στο νοσοκομείο Χατζηκώστα και τον Γιώργο Πρέντζα, υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου, νοσηλευτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Συναντήθηκαν με τη διοίκηση κα τους εργαζόμενους-ες της δομής και συζήτησαν διάφορα ζητήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «αναδείχθηκαν τα χρόνια ζητήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της συγκεκριμένης δομής» και ότι «στην περιοχή οι κρατικές προνοιακές δομές είναι ελάχιστες και όλο και μειώνονται, ενώ τομείς της πρόνοιας παραχωρούνται σε ΜΚΟ. Σύμφωνα με αυτή την πολιτικής επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ανακαίνιση προνοιακών δομών στην Πωγωνιανή και την Κόνιτσα είχε παραχωρηθεί στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με σκοπό τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων, όπως δήλωσαν οι εργαζόμενοι».

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στο «Νεομάρτυς Γεώργιος» τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων από περίπου 50 σε 80, ενώ από τους 90 εργαζόμενους της δομής οι 60 είναι συμβασιούχοι (ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, ΟΑΕΔ, επικουρικοί) «εδώ και πολλά χρόνια με συμβάσεις λίγων μηνών που ανανεώνονται κάθε φορά και που ταλανίζονται με τα αλλεπάλληλα δικαστήρια».

Οι υποψήφιοι-ες τόνισαν ότι το ΚΚΕ είναι «κάθετα αντίθετο» στη διαιώνιση της κατάστασης ομηρίας των συμβασιούχων, καθώς, όπως τονίζουν, «πρέπει το σύνολο των εργαζομένων να μονιμοποιηθεί. Να καλυφθούν τα κενά από μόνιμους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, ώστε να μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόνοιας, η πρόνοια να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς μεσολάβηση ιδιωτών και ΜΚΟ, δημόσια και δωρεάν για το λαό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back