ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Όχι στις μειώσεις τιμών γάλακτος για τους παραγωγούς»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Όχι στις μειώσεις τιμών γάλακτος για τους παραγωγούς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2024, 11:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To KKE Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται για την ενδεχόμενη μείωση στην τιμή του γάλακτος για τους παραγωγούς.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η «Δωδώνη» μιλάει για μείωση της τιμής του γάλατος «κατά 10 λεπτά το κιλό για την νέα γαλακτοκομική περίοδο. Μια μείωση που θα προστεθεί στις δυο προηγούμενες μειώσεις που έκανε των 3 λεπτών/κιλό η κάθε μία. Η νέα μείωση των 10 λεπτών/κιλό για την οποία μιλάει σημαίνει πολύ απλά για ένα κτηνοτρόφο απώλεια εισοδήματος 5000€ για μια ποσότητα 50 τόνων».

Έτσι, σχολιάζει και τη συνεργασία της γαλακτοβιομηχανίας με τη Φάρμα Μιλιόρα, λέγοντας ότι «δεν αφορούν την μεγάλη πλειοψηφία των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων» καθώς, όπως αναφέρει το κόμμα, η συνεργασία θα επιτρέψει στη «Δωδώνη» να αναπληρώσει τη μείωση τιμής του γάλακτος στην Ήπειρο και «με τον τρόπο αυτό αποκτά μεγαλύτερη δύναμη απέναντι στους βιοπαλαιστές ντόπιους κτηνοτρόφους για να επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερη μείωση στη τιμή γάλακτος εξασφαλίζοντας την αύξηση της κερδοφορίας της».

Αντιπαραθέτει τις ακριβές τιμές στο ράφι, σε γάλα και τυρί και τονίζει εν τέλει: « Όσο επομένως το παραγωγικό μοντέλο έχει κίνητρο το κέρδος και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού τόσο και η ζωή του κτηνοτρόφου και γενικότερα του λαού θα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα από τον ανταγωνισμό των κερδών».

Ζητά μεταξύ άλλων κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, μείωση του κόστους παραγωγής, αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει το ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back