ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων για τη δολοφονία της 79χρονης

Εικόνα του άρθρου Το ΚΚΕ Ιωαννίνων για τη δολοφονία της 79χρονης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2022, 14:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο της 79χρονης Αμερικανίδας για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται ο σύζυγός της εκφράζει η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Για το ΚΚΕ, αυτό που συνέβη, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά που οφείλονται απλά στην προβληματική προσωπικότητα του κάθε δράστη. Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που η ρίζα του φτάνει πιο βαθιά, στην ανισότιμη θέση της γυναίκας στη σημερινή εκμεταλλευτική κοινωνία» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, εκτιμά ότι η καθιέρωση του όρου «γυναικοκτονία» και μόνο δεν θα αλλάξει κάτι. «Είτε οι δολοφονίες των γυναικών χαρακτηριστούν ως γυναικοκτονίες είτε όχι, η ουσία του προβλήματος δεν αλλάζει. Τα περιστατικά δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν ριζικά αν δεν υπάρξει ολόπλευρη κοινωνική προστασία και στήριξη των γυναικών που, εκτός των άλλων, θα αποτρέπει τους δράστες να δρουν ανενόχλητοι» αναφέρει.

Χαρακτηρίζει δε «υποκριτικές και εξοργιστικές τις κραυγές της κυβέρνησης και των κομμάτων που κινούνται στις ράγες της ΕΕ, αφού με τη δική τους πολιτική δημιουργούν τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες πάνω στις οποίες ανθίζουν αυτά τα αποτρόπαια φαινόμενα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back