ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΚΕ: «Ιδιωτικές ΚΟΜΥ σε Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Πάτρα»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ: «Ιδιωτικές ΚΟΜΥ σε Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Πάτρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2021, 15:37
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου-Λευκάδας-Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η εκχώρηση τομέων της δημόσιας υγείας-περίθαλψης ξεκίνησε ήδη, με ιδιώτη να αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες των ΚΟΜΥ (τεστ κ.λπ.) στα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Πάτρας.

Αναφέρει επίσης ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται «και με τη δημιουργία του ‘ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού’ για τον εμβολιασμό, σε όλη την ΕΕ,  το οποίο η κυβέρνηση παρουσιάζει ως μεγάλη επιτυχία της». Το κόμμα αμφσιβητεί τη σχέση του εγγράφου με την προστασία της δημόσιας υγείας, λέγοντας ότι «αποτελεί εργαλείο στήριξης των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων. Αξιοποιείται ως πρόσχημα για τη χαλάρωση των μέτρων ελέγχου στα σύνορα και τις μετακινήσεις, που ήταν πάγιο αίτημα των μεγάλων πολυεθνικών, των αεροπορικών εταιρειών, των εφοπλιστών, των ξενοδόχων και των τουριστικών επιχειρήσεων».

Επίσης, αναφέρει ότι «οδηγεί στη μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ως προκλητική, όταν «μιλάει για επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και να παρουσιάζει  ως λύση την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, του κατ' όνομα δημόσιου τομέα.  Στη Θεσπρωτία, Κέρκυρα και σε όλη τη χώρα έγινε φανερό ότι η οι ΚΟΜΥ είναι υποστελεχωμένες, ότι  τα τεστ, οι ιχνηλατήσεις, η επιδημιολογική επιτήρηση και συνολικά τα μέτρα δημόσιας υγείας είναι ανεπαρκή ως ανύπαρκτα σε χώρους δουλειάς, σχολεία, σύνορα κλπ. Τώρα όχι μόνο δεν ενισχύεται το προσωπικό (που έτσι και αλλιώς έχει ημερομηνία λήξης) και οι υποδομές, αλλά η ευθύνη παραχωρείται στην επιχειρηματική δράση, όπου και πάλι οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν με προσωρινές σχέσεις εργασίας. Και αυτό σε τομέα που απαιτείται ολοκληρωμένη εκπαίδευση,  τεχνογνωσία-εμπειρία κλπ».

Μεταξύ άλλων, το κόμμα ζητάει διατήρηση των διαγνωστικών μέτρων, θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας παντού και να ανοίξει ο συνοριακός σταθμός στο Μαυρομάτι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back