ΒΟΥΛΗ

ΚΚΕ: Ερώτηση για τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ: Ερώτηση για τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2023, 17:27
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, με συνυπογράφοντα τον βουλευτή Ιωαννίνων Νίκο Έξαρχο, σχετικά με την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων των οικοδόμων που υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ για οικοδομικές, τεχνικές και εν γένει εργασίες.

Η ερώτηση του κ. Έξαρχου που προέρχεται από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι γνωστό, ότι ο κλάδος των κατασκευών βίωσε μια δεκαετή κρίση με την ανεργία να ανεβαίνει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι περισσότεροι οικοδόμοι, σήμερα, στην ουσία έχουν χάσει ένα μεγάλο μέρος του ασφαλιστικού τους βίου αυτής της περιόδου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μη θεμελιώσουν τα ελάχιστα όρια ενσήμων για τη συνταξιοδότησή τους ή να συμπληρώσουν τα απολύτως κατώτερα που οριοθετούν το ύψος της σύνταξης τους στα ελάχιστα επίπεδα.

Η αναγνώριση και διανομή των ‘υπέρ αγνώστων’ ενσήμων θα δώσει πολύ σημαντική λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα».

Ρωτά, μαζί με τους συναδέλφους του Χρήστο Κατσώτη και Λεωνίδα Στολτίδη, τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, για τα μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε άμεσα να ικανοποιηθεί το αίτημα των οικοδόμων και ποιο είναι το ποσό που έχει συγκεντρώσει ο ΕΦΚΑ από το 1985 έως σήμερα από την είσπραξη εισφορών των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων για οικοδομοτεχνικά έργα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back