Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κινητοποίηση κατά του «ιδιώνυμου» των διαδηλώσεων

Εικόνα του άρθρου Κινητοποίηση κατά του «ιδιώνυμου» των διαδηλώσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2020, 13:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο, καλείται κινητοποίηση με αφορμή το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, με τον οποίο περιστέλλεται το δικαίωμα στη διαδήλωση, με διατάξεις που παραπέμπουν σε πιο «σκοτεινές» πολιτικές εποχές. «Με τις ρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία.    Σήμερα που βρισκόμαστε μπροστά σε νέα καπιταλιστική κρίση και οι ανταγωνισμοί των μεγάλων  επιχειρηματικών ομίλων οξύνονται για τη νέα μοιρασιά, απαραίτητη προϋπόθεση για τα κέρδη τους  είναι μια εργατική τάξη τσακισμένη από δικαιώματα και κατακτήσεις. Αντεργατικά μέτρα και καταστολή έρχονται να θωρακίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία τους» αναφέρει το ΕΚΙ και περιγράφει:

«Το νομοσχέδιο ορίζει σημεία που εξ αρχής απαγορεύονται συγκεντρώσεις (όπως δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία κ.λπ), ενώ μπορεί να απαγορευθούν και σε άλλες περιπτώσεις. Προχωράει, όχι μόνο στην απαγόρευση και τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γενικά των συγκεντρώσεων. Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό της ρόλο. Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση – διαδήλωση».

Το ΕΚΙ αποδίδει ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «παραμένει σε ισχύ η άθλια διάταξη για απαγόρευση των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιώνυμο αδίκημα. Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, που σήμερα αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back