ΘΕΑΤΡΟ

Κινηματογράφος και κινησιολογία, στην Actina

Εικόνα του άρθρου Κινηματογράφος και κινησιολογία, στην Actina
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2022, 23:21
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το θέατρο Actina προσθέτει δύο νέα, ξεχωριστά εργαστήρια, πέραν της υποκριτικής: Ένα κινηματογραφικό εργαστήριο που έχει σαν στόχο την εξοικείωση με τη γραμματική της κινηματογραφικής γλώσσας, δηλαδή την κατανόηση των βασικών αρχών σκηνοθεσίας, της συγγραφής σεναρίου και της θεωρίας του μοντάζ. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, θα αναπτυχθούν τα στάδια μιας κινηματογραφικής ταινίας και θα αναλυθούν οι ιδιότητες των συντελεστών, με σκοπό τη δημιουργία μικρών οπτικών αφηγήσεων με καθημερινά εργαλεία όπως ένα κινητό τηλέφωνο. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο 18:00-19:00 από τον κινηματογραφιστή Χρήστο Τάτση.

Κάθε Δευτέρα 19.00-20.00 γίνονται μαθήματα κινησιολογίας με την καθηγήτρια χορού, Άννα Παπανικολάου.

«Με τη βοήθεια της νευτώνειας μηχανικής (βαρύτητα, κέντρο βάρους, ισορροπία, μοχλοί) και τη χωρική τοποθέτηση στα επίπεδα και τους άξονες κίνησης, εξερευνούμε το σώμα ως το κύριο εργαλείο επικοινωνίας. Τη δημιουργία και παραγωγή κίνησης μέσω των βασικών αρχών του σύγχρονου χορού. Την εν δυνάμει εξωτερίκευση των όλων (σκέψεων, συναισθημάτων, κτλ) όσων επιθυμούμε με αφετηρία το κινητικό μας εργαλείο» σημειώνει το θέατρο.

Στα εργαστήρια υποκριτικής ενηλίκων, έπειτα από ζήτηση θα προστεθεί και ένα νέο, δεύτερο τμήμα κάθε Πέμπτη 19:00-22:00.

Τη θεατρική εκπαίδευση συμπληρώνουν τα τμήματα εφήβων κάθε Πέμπτη 17:00-18:30 και παιδιών ηλικίας 5-10 κάθε Σάββατο στις 13:00-14:15 με την Αθηνά Τσικνιά

Για πληροφορίες και εγγραφές: 6974865401

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back