Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Κινέζοι οι 39 νεκροί του κοντέινερ

Εικόνα του άρθρου Κινέζοι οι 39 νεκροί του κοντέινερ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2019, 20:42
ΚΟΣΜΟΣ

Κινέζοι είναι οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ φορτηγού κοντά στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για 8 γυναίκες και 31 άνδρες, γεγονός που επιβεβαίωσε και το κινέζικο υπουργείο Εξωτερικών.

Η αστυνομία ανακρίνει τον οδηγό του οχήματος ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για φόνο.

Διασώστες και αστυνομικοί εντόπισαν τα πτώματα 38 ενηλίκων και ενός εφήβου νωρίς χθες Τετάρτη σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις, περίπου 32 χλμ. ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Επιθεωρητές της αστυνομίας εξακολουθούν να ανακρίνουν τον οδηγό του φορτηγού, έναν 25χρονο από τη Βόρεια Ιρλανδία. Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε πως ονομάζεται Μο Ρόμπινσον και είναι κάτοικος της πόλης Πόρτανταουν στη Βόρεια Ιρλανδία. Το BBC μετέδωσε πως η αστυνομία έκανε έφοδο σε τρία σπίτια στη Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο της έρευνας.


Επιβεβαίωση

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο κοντέινερ ενός φορτηγού κοντά στο Λονδίνο ήταν Κινέζοι, ανέφερε σε ένα τουίτ η Global Times.

Η εφημερίδα, την οποία εκδίδει η Λαϊκή Ημερησία, επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ανέφερε πως το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στην εφημερίδα πως «δεν μπορεί να μεταδοθεί τίποτα τώρα».

Νωρίτερα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, σε μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, ότι υπάλληλοι της κινεζικής πρεσβείας στη Βρετανία μεταβαίνουν στο σημείο κοντά στο Λονδίνο όπου βρίσκεται το φορτηγό στο οποίο βρέθηκαν τα πτώματα 39 Κινέζων προκειμένου να προχωρήσουν σε επαληθεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back