Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Κίνδυνος για τη χρονιά λόγω πανδημίας

Εικόνα του άρθρου Κίνδυνος για τη χρονιά λόγω πανδημίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2021, 16:58
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αυτή τη φορά, η ατάκα «κινδυνεύει το εξάμηνο» στα πανεπιστήμια και ειδικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν χρησιμοποιείται για κάποια κινητοποίηση, αλλά την προκαλεί η ίδια η κυβέρνηση.

Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, παρεμβαίνοντας στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των τοποθετήσεών του για το ρόλο του ιδρύματος και την επαφή του με τις τοπικές κοινωνίες, τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας εξαμήνου, καθώς το ίδρυμα παραμένει κλειστό εδώ και ένα χρόνο.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι αντίθετα με όλες τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας προεξόφλησε ότι τα πανεπιστήμια θα μείνουν κλειστά όλη τη χρονιά, ανεξαρτήτως εξελίξεων εμβολιασμού ή ενδεχόμενης υποχώρησης πανδημικών δεδομένων και χωρίς να λαμβάνει μέριμνα για ασφαλές άνοιγμα των ιδρυμάτων, στο πρότυπο π.χ. των σχολείων.

Ο κ. Αλμπάνης τόνισε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στα εργαστηριακά μαθήματα και στις κλινικές, ειδικά για τους τελειόφοιτους-ες. Σημείωσε ότι πέρυσι επεκτάθηκε το εξάμηνο και το ίδιο εξετάζεται για φέτος.

Το θέμα θα συζητηθεί στην επερχόμενο σύγκλητο, την προσεχή Πέμπτη, ενώ όπως τόνισε ο κ. Αλμπάνης, έχουν ήδη σημειωθεί αντιδράσεις από το ΕΚΠΑ και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα ιδρύματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back