Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΑΛ: Ο Μιχάλης Κατρίνης επικεφαλής (upd)

Εικόνα του άρθρου ΚΙΝΑΛ: Ο Μιχάλης Κατρίνης επικεφαλής (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2021, 19:21
ΕΛΛΑΔΑ

Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, πρότεινε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος που συνεδριάζει αυτή την ώρα, ως επικεφαλής τον Μιχάλη Κατρίνη. 

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε ως γραμματέα της Κ.Ο την βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, που αντικαθιστά τον Βασίλη Κεγκέρογλου, αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Αρβανιτίδη και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους κατά σειρά, τον Κώστα Σκανδαλίδη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου. 

Η εισήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη εγκρίθηκε ομόφωνα από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παραμένει πέμπτος αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Γερουσίας χαιρέτησε έναν έναν τους βουλευτές τού Κινήματος Αλλαγής και κάθισε δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου.

O νέος πρόεδρος έθεσε ως προτεραιότητες τον ρεαλισμό, τη συνέπεια και την υπευθυνότητα, με θέσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου στη χώρα. «Θα είμαστε παρόντες για να αναδεικνύουμε τα ζητήματα και να προτείνουμε λύσεις για να ξαναγίνουμε φορέας ελπίδας και προοπτικής για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Με ένα συγκροτημένο προγραμματικό λόγο που θα βασίζεται στην ιδεολογία μας, αυτή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας» ανέφερε. 

Τον κ. Ανδρουλάκη προσφώνησε ο μέχρι τώρα γραμματέας της Κ.Ο, Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος σημείωσε ότι «οι 270.000 έστειλαν το μήνυμα ότι δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε με πρώτο τον νέο πρόεδρο». 

Ο κ. Κεγκέρογλου προσέθεσε ότι είναι αναγκαία η ενιαία αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έως σήμερα για να κλείσουν οριστικά τυχόν ανοικτές πληγές και να αποκτήσει η παράταξη ένα ενιαίο αφήγημα. Επίσης πρότεινε σε επόμενη συνεδρίαση μετά τις γιορτές να γίνει απολογισμός της δραστηριότητας της Κ.Ο από τις εκλογές του 2019 έως σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back