ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΔΕ: Ζητά διευκρινίσεις για την ανανέωση συμβάσεων στην καθαριότητα

Εικόνα του άρθρου ΚΕΔΕ: Ζητά διευκρινίσεις για την ανανέωση συμβάσεων στην καθαριότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2016, 22:29
ΕΛΛΑΔΑ

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει νόμιμα η ανανέωση των 24μηνων συμβάσεων στην καθαριότητα και η πληρωμή των εργαζομένων στους Δήμους, ζητά με ανοιχτή επιστολή η ΚΕΔΕ προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Ειδικότερα όπως επισημαίνει στην επιστολή της «παρά τη ρύθμιση Βερναρδάκη τον περασμένο Οκτώβριο, τη τροπολογία που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες η διάδοχός του κ. Όλγα Γεροβασίλη και την εγκύκλιο (41488) του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, εξακολουθεί να μην είναι σαφές και ξεκάθαρο πώς μπορεί να γίνει η ανανέωση των συμβάσεων και η απρόσκοπτη εξόφληση των εργαζομένων». 

«Τις τελευταίες ημέρες η ΚΕΔΕ» τονίζει «δέχεται σωρεία ερωτημάτων από συναδέλφους που, έχουν μεν τη διάθεση και τη πρόθεση να ανανεώσουν τις συμβάσεις, ωστόσο δεν καλύπτονται από τα αρμόδια υπουργεία τα οποία δεν έχουν δώσει ξεκάθαρες και σαφείς οδηγίες για τον τρόπο που μπορούν να ανανεωθούν. 

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εκπνοή του 2016, ζητούμε επιτακτικά τα αρμόδια Υπουργεία, να μας πουν ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στην άρνηση των Επιτρόπων, οι οποίοι βασιζόμενοι σε μια συγκεκριμένη νομολογία, αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα».

Και ερωτά: «Ποιος θα αποφανθεί τελικά ως προς το ζήτημα τις συνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων που επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα; 

Αναμένουμε άμεσα μια δημόσια υπεύθυνη δήλωση από τους αρμόδιους υπουργούς».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back