ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΕΔΕ: Νίκη Κυρίζογλου, εκλέχτηκε ο Θ. Μπέγκας

Εικόνα του άρθρου ΚΕΔΕ: Νίκη Κυρίζογλου, εκλέχτηκε ο Θ. Μπέγκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2024, 09:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αυτοδιοικητική παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» (ΝΔ), με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, είναι ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης, με ποσοστό 65,78%, εκλέγοντας τα 20 από τα 31 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Η «Αυτοδιοίκηση Τώρα» (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) του δημάρχου Αθηνών Χάρη Δούκα με ποσοστό 29,3% καταλαμβάνει 9 έδρες, ενώ μία έδρα παίρνει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μία θέση στο 31μελές συμβούλιο θα έχει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος ήρθε δεύτερος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του Χάρη Δούκα. Ο κ. Δούκας καταλαμβάνει ex officio μια θέση στο συμβούλιο. Από το ψηφοδέλτιό του, πρώτος σε ψήφους ήρθε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδης με 87 ψήφους και δεύτερος ο κ. Μπέγκας με 75 ψήφους.

Η σύγκληση του νέου διοικητικού συμβουλίου για την εκλογή του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων, του γενικού γραμματέα καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 19:00, στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back