ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καύσωνας: Παρασκευή η κορύφωση (και) στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Καύσωνας: Παρασκευή η κορύφωση (και) στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2023, 17:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την Παρασκευή θα κάνει κυρίως αισθητή την παρουσία του στην περιοχή των Ιωαννίνων, το κύμα καύσωνα που έχει και ονομασία: «Κλέων».

Σύμφωνα με τον χάρτη κατηγοριοποίησης υψηλών θερμοκρασιών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Ιωαννίνων-meteo.gr, περιστατικό κατηγορίας 1 (της χαμηλότερης) προβλέπεται για την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και συστήνεται η αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στη ζέστη, ειδικά για ευάλωτα άτομα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, οι θερμοκρασίες θα ανέβουν από Πέμπτη:

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει  τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της  Ηπείρου τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα  κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει  τους 39 με 40 και στο εσωτερικό της Στερεάς και της Θεσσαλίας τους 41  βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 28 με  30 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους  33 με 35 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα  Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ οι  ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

3. Την Παρασκευή (14/7) οι υψηλές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει  τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της  Ηπείρου τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα  κυμανθούν περί τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα πάντα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από την Τρίτη 11/07 και να κορυφωθεί το διήμερο Παρασκευή 14/07 - Σάββατο 15/07 κατά το οποίο συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να φτάνουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, διατηρούμενη ωστόσο για αρκετές ημέρες σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back