Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 18-07-2022, 20:58
ΚΟΣΜΟΣ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί Βρετανία και Γαλλία εξαιτίας του καύσωνα με τις αρχές να προετοιμάζονται για θερμοκρασίες ρεκόρ με τον καυτό ήλιο να καίει τη νοτιοδυτική Ευρώπη και τις δασικές πυρκαγιές να κάνουν στάχτη τεράστιες δασικές εκτάσεις.

Στη Μεγάλη Βρετανία ο υδράργυρος μπορεί να σκαρφαλώσει ακόμα και στους 40 βαθμούς για πρώτη φορά, προκαλώντας χάος σε μια χώρα που είναι απροετοίμαστη για μια τέτοια θερμή εισβολή που είναι πιθανό να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Το τρέχον ρεκόρ ανώτατης θερμοκρασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής είναι οι 38,7 βαθμοί Κελσίου. 

Με τη θερμοκρασία να αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς οι κάτοικοι του Λονδίνου κατακλύζουν τις πισίνες της πόλης αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς. Οι θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώνονται την ώρα που Ευρώπη περνάει ένα ακόμα καυτό καλοκαίρι που συνοδεύεται από καταστροφικές πυρκαγιές.

Στη Γαλλία 15 διαμερίσματα της χώρας εξέδωσαν προειδοποίηση κόκκινου συναγερμού. Ιδιαίτερα υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες όλη τη Δευτέρα με τον υδράργυρο να αγγίζει και να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς.

«Φέρνουμε μπουκάλια νερό και λίγα τρόφιμα. Είμαστε εκεί να στηρίξουμε, να αποτρέψουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ειδοποιήσουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις» δήλωσε εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού.


Στην Ισπανία

Στην Ισπανία ο παρατεταμένος καύσωνας φτάνει στο τέλος του μετά από 9 ημέρες που η θερμοκρασία κυμαινόταν στους 39 με 45 βαθμούς σχεδόν σε όλη την Ιβηρική Χερσόνησο. Το δεύτερο κύμα καύσωνα, που ήταν σφοδρό φτάνει στο τέλος του, όμως οι αρχές προειδοποιούν ότι η ζέστη θα επιστρέψει.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την ακραία αυτή ζέστη με τους ειδικούς να προβλέπουν ακόμα πιο έντονα επεισόδια ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: Euronews


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
PLayschool πισω dodoni back