ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καχριμάνης εναντίον… Καχριμάνη

Εικόνα του άρθρου Καχριμάνης εναντίον… Καχριμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2019, 14:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Αλέκος Καχριμάνης είναι για άλλη μια θητεία περιφερειάρχης Ηπείρου, παίρνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του, ακριβώς τη στιγμή που υπήρχε η εσφαλμένη εντύπωση ότι φέτος, υπήρχε μια περίπτωση να μη βγει τόσο άνετα.

Το (μέχρι στιγμής) 57,11% και η δεύτερη συνεχόμενη εκλογή από τον πρώτο γύρο του δίνει άλλη μια θητεία, όπως την ήθελε, αυτοδύναμος δηλαδή) και με μια από τις μεγαλύτερες καταγεγραμμένες διαφορές από τον δεύτερο.

Καταρχάς, αύξησε το ποσοστό του κατά 7% σχεδόν, από το 2014, ενώ τα δύο επιπλέον ψηφοδέλτια που εμφανίστηκαν από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν του αφαίρεσαν σχεδόν καθόλου (αντίθετα μάλιστα, πήραν ψήφους από τους αντιπάλους του).

Η αύξηση της δύναμής του ήταν 5% στα Γιάννενα, άλλα 5% στη Θεσπρωτία, 2% στην Πρέβεζα και το πιο ενδιαφέρον από όλα, στην Άρτα. Εκεί ο κ. Καχριμάνης πήρε 12% περισσότερα από το 2014 και ουσιαστικά, πήρε τη νίκη και τη διαφορά από εκεί, παίρνοντας ένα σημαντικό ποσοστό και από τις ψήφους που είχε πάρει η τότε αντίπαλός του, Όλγα Γεροβασίλη. Όσο για την «υπερκομματικότητα» της ψήφου, είναι ενδεικτικό ότι η Άρτα και τα Γιάννενα παραμένουν δύο νομοί με καλά αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στην ήττα που υπέστη, στις ευρωεκλογές.

Αυτή η θητεία του κ. Καχριμάνη θα είναι η όγδοη από τη θέση της πλειοψηφίας, σε Δήμο Μετσόβου, Νομαρχία Ιωαννίνων και Περιφέρεια Ηπείρου. Το 2023, ο κ. Καχριμάνης θα συμπληρώνει 40 χρόνια εκλεγμένος αιρετός στην αυτοδιοίκηση…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back