Νέο κατσικίσιο γιαούρτι δημιούργησε η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», χρησιμοποιώντας αποκλειστικά 100% ελληνικό κατσικίσιο γάλα και καλλιέργεια γιαουρτιού.
Το νέο προϊόν, σύμφωνα με την εταιρία, «ξεχωρίζει για την αυθεντική, δροσιστική του γεύση και την υψηλή του ποιότητα, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για όλες της ώρες της ημέρας, καθώς είναι ένα προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με χαμηλά λιπαρά».
Έχει επίσης μειωμένη περιεκτικότητα σε λακτόζη, οπότε είναι κατάλληλο και για όσους καταναλωτές αντιμετωπίζουν ελαφριά μορφή δυσανεξίας στο συγκεκριμένο συστατικό.
Το νέο κατσικίσιο γιαούρτι είναι ήδη διαθέσιμο στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα, σε πολυσυσκευασίες των 2 τεμαχίων (200g το καθένα).
Η εταιρία σημειώνει ότι μελλοντικά, στόχος της εταιρείας είναι η ενίσχυση της συγκεκριμένης κατηγορίας με «νέα λανσαρίσματα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εγχώριων και διεθνών καταναλωτών».
Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δημιουργήσαμε το νέο κατσικίσιο γιαούρτι, καθώς στόχος μας στη ΔΩΔΩΝΗ είναι να ανταποκρινόμαστε πάντα με τον βέλτιστο τρόπο στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών για αυθεντικά προϊόντα, πλούσια σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά», καθώς και ότι «διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος στην Ελλάδα, μέσα από την τακτική δημιουργία νέων προϊόντων, υποστηρίζουμε περαιτέρω τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, ο οποίος αποτελεί κυρίαρχο κομμάτι της εθνικής μας οικονομίας». Κατέληξε λέγοντας ότι «με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξής μας, τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στη δημιουργία νέων προϊόντων που απαντούν στις διατροφικές τάσεις του σήμερα, επενδύοντας σταθερά στη συλλογή 100% ελληνικού γάλακτος και στη διασφάλιση εξαίρετης ποιότητας και γεύσης των προϊόντων μας».