ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Κάτι κινείται» σε Ιόνια-Κακαβιά και Ε65

Εικόνα του άρθρου «Κάτι κινείται» σε Ιόνια-Κακαβιά και Ε65
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2018, 20:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο επεκτάσεις οδικών αξόνων που πρακτικά, έχουν μείνει ατελείς με ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού των τελευταίων δέκα και πλέον ετών και των υποχωρήσεων που έχουν γίνει σε παραχωρησιούχους, ελέω κρίσης, επανέρχονται ξανά στην επικαιτότητα.

Σύμφωνα με το θεματικό portal ypodomes.com, προχωρούν θετικά οι διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη σύνδεση του Ε65 με την Εγνατία οδό. Σύμφωνα με το portal, το Υπουργείο Υποδομών αισιοδοξεί ότι η χρηματοδότηση θα οριστικοποιηθεί ίσως και μέχρι τις αρχές του 2019.

Το τμήμα μήκους 65 χλμ, θα κοστίσει περίπου 400 εκατ. ευρώ και αν όλα πάνε καλά, θα είναι έτοιμο σε μια τριετία από την έναρξη κατασκευής του.

Σύμφωνα πάντα με το ypodomes.com, ο δρόμος θα έχει τρία τμήματα, Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Καλαμπάκα Οξύνεια και Οξύνεια-Κηπουργειό (Εγνατία).

Η άλλη επέκταση, είναι αυτή της Ιόνιας μέχρι τα σύνορα με Αλβανία. Γι αυτήν, μίλησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην 3η «Thessaloniki Summit 2018», λέγοντας ότι το έργο εντάσσεται στην επέκταση των οδικών αξόνων. Ο δρόμος θα έχει μήκος 64 χλμ..

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back