ΕΛΛΑΔΑ

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις επαναληπτικές εξετάσεις

Εικόνα του άρθρου Κατατέθηκε η τροπολογία για τις επαναληπτικές εξετάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2017, 20:52
ΕΛΛΑΔΑ

Η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα επαναληπτικών εξετάσεων σε όσους ασθενήσουν κατά τη διάρκεια των Πανελλήνιων εξετάσεων του Ιουνίου, κατατέθηκε τελικά σήμερα Πέμπτη, αντί της Παρασκευής, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αφορά στα παιδιά που ενδεχομένως ασθενήσουν λίγο πριν από τις εξετάσεις του Ιουνίου ή στη διάρκεια τους. Οι επαναληπτικές, πρόσθεσε, αφορούν και όσα παιδιά μπορεί να έχουν πάθει ένα σοκ ψυχολογικό, από θάνατο για παράδειγμα πολύ κοντινών τους προσώπων.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Κ. Γαβρόγλου αποτελούν απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου.

«Είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να μαζέψουν τα μυαλά τους και να εξεταστούν τον Ιούλιο; Μας το επισημαίνουν οι ψυχολόγοι και άρα το πολιτικά ορθό, το κοινωνικά δίκαιο και παιδαγωγικά και ψυχολογικά σωστό είναι τα παιδιά αυτά να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο», είπε ο Κώστας Γαβρόγλου. 

Στην επισήμανση του κ. Λουβέρδου ότι πρόκειται για λάθος επιλογή, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η διαπίστωση ως προς τα νοσήματα θα γίνει κάτω από εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να μην υπάρξει εκμετάλλευση του μέτρου.

Ολόκληρη η τροπολογία:  Τροπολογία.pdf

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3