ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταγγελίες του συλλόγου ΟΤΑ για κατάρρευση εργαζόμενης

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες του συλλόγου ΟΤΑ για κατάρρευση εργαζόμενης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2024, 08:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για «απάνθρωπη στάση», με αφορμή την κατάρρευση εργάτριας της μεσημεριανής βάρδιας αποκομιδής απορριμμάτων.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η εργαζόμενη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάρρευση προήλθε από την καταπόνηση μέσα στη ζέστη».

Ο Σύλλογος ανατρέχει σε δύο έγγραφες αναφορές (στις 10 Ιουνίου 2024 και στις 4 Ιουνίου 2024) με τις οποίες είχε ζητήσει από τη δημοτική αρχή να σταματήσει η μεσημβρινή αποκομιδή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος σταμάτησε τη μεσημεριανή βάρδια για δύο μέρες, όταν υπήρχε πρόβλεψη για υψηλές θερμοκρασίες και τη μετέθεσε κατά δύο ώρες στις 20-22 Ιουνίου.

Ο σύλλογος προσθέτει ότι «ούτε οι ιδιωτικές εταιρίες φορτοεκφόρτωσης δεν κάνουν δρομολόγια στις 3 το μεσημέρι, αλλά ο Δήμος Ιωαννιτών ζητά από τους εργαζόμενους να σπρώχνουν τους κάδους φορτωμένους με εκατοντάδες κιλά σκουπιδιών για να τους φορτώσουν στα απορριμματοφόρα, και να σκουπίζουν και το οδόστρωμα γύρω από τους κάδους».

Από τις 20 Ιουνίου ο Σύλλογος έχει καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα.

Αποδίδει στη δημοτική αρχή ευθύνη και καλεί τους εργαζόμενους-ες σε εγρήγορση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3