ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζόμενης

Εικόνα του άρθρου Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζόμενης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2016, 16:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει η Ταξική Πορεία, συνδικαλιστική παράταξη του Εργατικού Κέντρου: Την Κυριακή, λίγο πριν το κλείσιμο του μαγαζιού, ιδιοκτήτης τσιπουράδικου επιτέθηκε σε εργαζόμενη. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που δεν αναφέρει άλλα στοιχεία, ο εργοδότης χτύπησε την εργαζόμενη, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μεταβεί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. «Ο εργασιακός μεσαίωνας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι παίρνει διαστάσεις βαρβαρότητας. Απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, να τρέχουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και να είναι έρμαια στις ‘ορέξεις’ κάθε εργοδότη που νομίζει ότι μέσα στο περιβάλλον εργασίας αποκτά ανεξέλεγκτη εξουσία απέναντι στους εργαζόμενους» αναφέρει η Ταξική Πορεία και καλεί «κάθε σωματείο και προοδευτική συλλογικότητα, κάθε αριστερή οργάνωση και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσουν το γεγονός και να σταθούν αλληλέγγυοι στην εργαζόμενη».

Ανακοίνωση εξέδωσε η Attack Ιωαννίνων: "Εμείς από την μεριά μας σαν νέοι/ες άνεργοι και εργαζόμενοι τους το ξεκαθαρίζουμε. Κάτω τα Ξερά σας από τον κόσμο του μόχθου και της δουλείας! Δεν θα γίνουμε οι σκλάβοι που θα τρέχουμε όλη μέρα για να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις σας! Στην βαρβαρότητά σας απαντάμε με οργάνωση και αντεπίθεση σους χώρους  της δουλείας! Υ.Γ.  Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό βίας, ας μην γελιέται κανείς ότι θα μείνει αναπάντητο. Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο και συλλογικότητα σε άμεση ανταπάντηση στον εργοδότη, με τη διεξαγωγή πορείας αλληλεγγύης στην εργαζομένη".

Τέλος, το σωματείο Επισιτισμού αναφέρει: "Η συναδέλφισσά μας είναι φοιτήτρια στην πόλη μας και είναι μία από τους πάρα πολλούς φοιτητές- σπουδαστές  που αναγκάζονται να δουλέψουν για να σπουδάσουν, να εξασφαλίσουν  ένα χαρτζιλίκι για ελαφρύνουν την οικογένειά τους. Αυτό το σοβαρό γεγονός  αποδεικνύει  έμπρακτα  την ανάγκη να μην είναι κανένας εργαζόμενος μόνος του, ευάλωτος, έρμαιο στις ορέξεις της εκάστοτε εργοδοσίας.  Είτε  εργάζεται χρόνια στο κλάδο, είτε δουλεύει  περιστασιακά".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Τύπου", η νεαρή εργαζόμενη πήγε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ και κατήγγειλε ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος της επιτέθηκε με σκουπόξυλο.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3