ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταγγελίες του ΚΚΕ για τη φωτιά στις φοιτητικές κατοικίες

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες του ΚΚΕ για τη φωτιά στις φοιτητικές κατοικίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2024, 19:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην φοιτητική εστία στη Δουρούτη, όπου ξέσπασε  φωτιά ξημερώματα Τετάρτης, βρέθηκε κλιμάκιο  του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Ιωαννίνων  Νίκο Έξαρχου.

Στην ανακοίνωση του κόμματος για την επίσκεψη, αναφέρονται καταγγελίες που δέχθηκε από φοιτητες-τριες: ότι δηλαδή δεν λειτούργησε « κανένα σύστημα πυρασφάλειας, ούτε συναγερμός για την έγκαιρη ειδοποίησή τους», ότι δεν λειτούργησε το κουμπί συναγερμού,  ότι ήταν λειτουργικός  μόνο ένας πυροσβεστήρα, και ότι το σύστημα πυρόσβεσης λειτούργησε 3 ώρες αργότερα. «πανικόβλητοι οι φοιτητές χτυπούσαν τις πόρτες των δωματίων για να ειδοποιήσουν τους συναδέλφους τους να βγουν από τα δωμάτια, ενώ παράλληλα κάλεσαν τηλεφωνικά το 100, το οποίο ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωση.  

Σημειώνεται ότι οι πρυτανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι  το σύστημα πυρασφάλειας λειτούργησε κανονικά. 

Η πυροσβεστική δεν έχει ααποφανθεί ακομα για την αιτία της φωτιάς .

Επίσης,το ΚΚΕ αναφέρει ότι οι ένοικοι μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο και «μονο μετά από επίμονες εκκλήσεις των φοιτητών τους παρασχέθηκαν εμφιαλωμένο νερό και ορισμένα τρόφιμα. Ο μεγαλύτερος αριθμός των φοιτητών σύντομα αποχώρησε αναζητώντας καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας σε σπίτια συμφοιτητών τους». 


Το κλιμάκιο συνάντησε την πρύτανη κα Μπατιστατου και μετέφερε αιτήματα και διαμαρτυρίες των φοιτητών 

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κα Μπατιστάτου ότι αγνόησε  τις καταγγελίες των φοιτητών και «προκλητικά δήλωσε ότι «δεν πρέπει να ακούμε τι λέει ο κάθε φοιτητής», αλλά τι λένε οι εκάστοτε υπεύθυνοι». 

Επίσης, για τυχόν αποζημιώσεις κλπ, η Πρύτανης είπε, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, ότι «πρέπει να αναμένουμε το πόρισμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back