Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταγγελίες για την εξεταστική στην Ιατρική

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες για την εξεταστική στην Ιατρική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2020, 19:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καταγγέλλει δύο περιστατικά στην Ιατρική, σχετικά με την εξ αποστάσεως εξεταστική.

Για την εξέταση της Φαρμακολογίας ΙΙ που επρόκειτο να εξεταστεί αύριο 9 Ιουλίου, αναφέρει ότι καθηγήτρια του μαθήματος και διευθύντρια του εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής, ενημέρωσε ότι η εξέταση θα περιλαμβάνει 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σωστού/λάθους, «οι οποίες θα έπρεπε να απαντηθούν σε χρόνο 25 λεπτών».

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες και τη σχετική ανακοίνωση, οι μισές ερωτήσεις θα έχουν και αρνητική βαθμολόγηση «μάλλον ώστε να είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξει ούτε ένας φοιτητής που θα περάσει το μάθημα». Οι φοιτητές-τριες καταγγέλλουν ότι «απαίτησε οι φοιτητές να δείξουν, αν τους ζητηθεί, με την κάμερα το εσωτερικό του σπιτιού τους, ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν κοντά τους σημειώσεις ή κάποιον να τους βοηθάει».

Συμπληρώνουν ότι «η μοναδική ‘παραχώρηση’ που έκανε ήταν να προσθέσει πέντε  λεπτά στον χρόνο εξέτασης και δεν δέχθηκε καμία απολύτως άλλη αλλαγή», καθώς και ότι δεν έχει χορηγηθεί στους φοιτητές το σύντομο βιβλίο Φαρμακολογίας «που δινόταν κάθε χρόνο στους φοιτητές από το εργαστήριο, παρόλο που πολλοί είχαν τονίσει πως δεν είχαν το επίσημο σύγγραμμα του μαθήματος λόγω της καραντίνας και των καθυστερήσεων στη διανομή συγγραμμάτων. Μάλιστα, ενώ το συνοπτικό αυτό βιβλίο υπήρχε ήδη στην πλατφόρμα ecourse, οι καθηγητές φρόντισαν να το κατεβάσουν».

Η δεύτερη καταγγελία έχει να κάνει με το μάθημα της Παθοφυσιολογίας ΙΙ που εξετάστηκε στις 29/6. Σύμφωνα με την Αυτόνομη Συνέλευση, «ο καθηγητής και υπεύθυνος του συγκεκριμένου μαθήματος αποφάσισε να απειλήσει ευθέως φοιτητές με αποκλεισμό όχι μόνο από μία, αλλά από δύο εξεταστικές περιόδους». Τον κατηγορούν ότι δήλωσε πως, όσοι φοιτητές δεν έχουν δηλώσει την επιθυμία συμμετοχής στην εξέταση θα πρέπει να αποχωρήσουν από την εξέταση, ειδάλλως θα μηδενιστούν και θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό και από την επαναληπτική εξέταση του μαθήματος στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι ο καθηγητής προειδοποίησε πως «είναι μια απειλή που δεν θα μείνει μόνο στα λόγια, αλλά μια απειλή που θα γίνει και πράξη». Η αιτιολόγηση από την πλευρά του, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν ότι «έπρεπε να ξέρει ακριβώς τον αριθμό των φοιτητών που θα συμμετείχαν για να μην πέσει το σύστημα».

Οι φοιτητές αντιτείνουν ότι «πέραν του ότι τα αδήλωτα άτομα σε κάθε εξέταση, αν υπάρχουν είναι συνήθως ελάχιστα, είχε ενημερωθεί μέρες πριν από τους ίδιους τους φοιτητές ότι η πλατφόρμα στην οποία είχε επιλέξει να πραγματοποιήσει την εξέταση δεν είναι αξιόπιστη και καταρρέει, και προφανώς δεν είχε κάνει τίποτα για να λύσει το ζήτημα αυτό, επιλέγοντας π.χ. μια άλλη πλατφόρμα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back