ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Καταγγελίες για αποκλεισμούς κομμάτων από την ΕΡΤ

Εικόνα του άρθρου Καταγγελίες για αποκλεισμούς κομμάτων από την ΕΡΤ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2023, 22:05
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο πολιτικοί σχηματισμοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλουν την ΕΡΤ για αποκλεισμό τους και τον αποκλεισμό και άλλων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Όπως ενημερωθήκαμε, η ΕΡΑ Ιωαννίνων έχει πάρει εντολή άνωθεν να διαθέσει χρόνο μόνο στα κοινοβουλευτικά κόμματα. Δεν προκαλεί φυσικά έκπληξη η αντιδημοκρατική τακτική της διοίκησης της ΕΡΤ. Διορισμένοι πρώην δημοσιογράφοι, πολιτικά εγκάθετοι, αλλεργικοί στη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση. Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποφάσισε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι μετόχι του».

Τονίζει ακόμα ότι «τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίστηκαν, μαζί με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Ιωαννίνων, για να μείνει δημόσια και ελεύθερη η ραδιοτηλεόραση. Τους-τις καλούμε ξανά να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική πρακτική της κυβέρνησης που πριν από 10 χρόνια έριξε μαύρο, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την ακροδεξιά και σήμερα, τη μετατρέπει σε φερέφωνό της» και καλεί επίσης και τις δημοσιογραφικές ενώσεις να πάρουν θέση.

Το δε ΚΚΕ (μ-λ) αναφέρει ότι «εναλλάσσονται στα διάφορα πάνελ εκπρόσωποι και υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΜΕΡΑ25 (με διάφορους συνδυασμούς). Οπότε, πού να βρεθεί χρόνος για τους υπόλοιπους; Για εμάς δεν υπάρχει θέση στις ειδήσεις και στις ραδιοτηλεοπτικές συζητήσεις. Και τα τηλεοπτικά σποτ του συνδυασμού μας (αυτά τα ελάχιστα που ορίζει ο νόμος) προβάλλονται τα άγρια μεσάνυχτα για να μην τα δει τηλεθεατής».  

Συμπληρώνει: «για τα κανάλια της (πάντα αντικειμενικής!) ενημέρωσης αυτό σημαίνει το πολύ τρεις ομαδικές συζητήσεις. Οπότε, έχουμε και λέμε: 36 συνδυασμοί μείον 5 οι «σοβαροί παίκτες» ίσον 31 συνδυασμοί, δια τρία ίσον δέκα συνδυασμοί ανά συζήτηση. (γιατί δεν πιστεύω να φαντάζεται κανείς ότι ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός θα δώσει σε έναν συνδυασμό σαν το ΚΚΕ(μ-λ) τη δυνατότητα συμμετοχής σε παραπάνω από μία συζητήσεις). Οπότε πάρε δέκα τύπους και βαλ’ τους σ’ ένα τραπέζι κι ό,τι βγει».

Καταλήγει λέγοντας ότι «δεν νομιμοποιούμε με την παρουσία μας την συστημική προβοκάτσια των καθεστωτικών ΜΜΕ και το προκλητικό αβαντάρισμα των ακροδεξιών και φασιστικών μορφωμάτων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back