ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία ΚΚΕ: Εντολή για καταθέσεις μαρτύρων

Εικόνα του άρθρου Καταγγελία ΚΚΕ: Εντολή για καταθέσεις μαρτύρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2016, 22:01
ΕΛΛΑΔΑ

Εντολή στην κρατική Ασφάλεια να προχωρήσει άμεσα στην εξέταση μαρτύρων από την πλευρά του ΚΚΕ, έδωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, που ανέλαβε την διενέργεια έρευνας, μετά τις καταγγελίες του Περισσού. Μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος, ανέθεσε στον κ. Νούλη να ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Παράλληλα, με την εντολή για την λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, ο κ. Νούλης διέταξε ήδη την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις τηλεφωνικές γραμμές που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ, η οποία ζήτησε να διενεργηθεί από ειδικούς του ΟΤΕ και της ΑΔΑΕ.

Παράλληλα η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, κάλεσε τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ζαμπίρα προκειμένου να ενημερώσει για τυχόν εξελίξεις επί του θέματος. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Στο μεταξύ, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών συγκρότησε ομάδα ελέγχου για να εξετάσει την καταγγελία του ΚΚΕ. Επικεφαλής ορίστηκε ο πρόεδρος της Αρχής Χρήστος Ζαμπίρας. Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει ότι ξεκίνησε ήδη τον έλεγχο των καταγγελλομένων συμβάντων και διερευνά το ζήτημα προς κάθε κατεύθυνση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back