ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Καταγγελία για ξυλοδαρμούς στο «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου Καταγγελία για ξυλοδαρμούς στο «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2017, 17:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το  Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα καταγγέλλει την επίθεση και τον τραυματισμό εργαζόμενου από ασθενή, την ώρα που μαζί με τον συνοδό του, το βοηθούσε να ξαπλώσει στο κρεβάτι. «Το σωματείο θεωρεί ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει την ευθύνη της προστασίας των εργαζομένων στο χώρο της εργασίας. Για την στελέχωση των επειγόντων και των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου με προσωπικό, εξοπλισμό, υλικά. Ταυτόχρονα να μην αφήνει τέτοιες ενέργειες, τραυματισμός εργαζομένων κατά την εργασία τους - που έχει ξανασυμβεί - να περνάνε, χωρίς να γίνονται τα απαραίτητα, της καταγγελίας όλων των ατυχημάτων, της πρόληψής τους» αναφέρει το σωματείο. Υπενθυμίζει επίσης, ότι «για τις αναμονές και τις ελλείψεις που συναντάνε δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Υπεύθυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης που μειώνει τους προϋπολογισμούς για την υγεία, για λογαριασμό της κερδοφορίας των εμπόρων της υγείας».

 Ακόμα, ο σύλλογος εργαζομένων καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό αστέγου χτες το βράδυ από σεκιουριτά του ιδιωτικού συνεργείου της εταιρείας που εργολαβικά έχει αναλάβει πολλές υπηρεσίες του νοσοκομείου. «Ο συγκεκριμένος συνάνθρωπος μας χτυπήθηκε στο πρόσωπο, μάλλον με σιδερογροθιά. Είναι το δεύτερο κρούσμα που συμβαίνει στον χώρο μας και μάλιστα σε 1 μήνα σχεδόν, πάλι από τους σεκιουριτάδες της ίδιας εταιρείας» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Γι αυτό το περιστατικό, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι δεν επιβεβαιώνεται: «Είναι απορίας άξιο, πώς ο καταγγέλλων εισήλθε στο χώρο των ΤΕΠ αρκετές ώρες μετά τον πιθανό βραδινό ξυλοδαρμό, (καταγεγραμμένο στο βιβλίο εισαγωγών) ενώ επιβεβαιώνεται και από το Συνεργείο Καθαρισμού ότι κατά την έναρξη της πρωινής βάρδιας, ο καταγγέλλων κοιμόταν εντός των χώρων του νοσοκομείου χωρίς σημάδια κακοποίησης» αναφέρει. Προσθέτει ότι «η προσπάθεια της διοίκησης για τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών διαβίωσης στους χώρους του νοσοκομείου τόσο για το Ιατρικό - Νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και τους ασθενείς και συνοδούς αυτών, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα παρά τις όποιες προσπάθειες υπονόμευσης».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back