Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 19-07-2017, 20:48
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών καταδικάστηκε ο διαχειριστής της «ομάδας θανάτου» του διαδικτυακού παιγνιδιού «μπλε φάλαινα» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte (το ρωσικό facebook), Φιλίπ Μπουντέικιν με την κατηγορία ότι παρακινούσε εφήβους να αυτοκτονήσουν.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης, ο Μπουντέικιν είναι ο πρώτος άνθρωπός που καταδικάζεται στην Ρωσία με την κατηγορία αυτή. 

Σύμφωνα με την ανάκριση ο Μπουντέικιν στο διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2016 με το ψευδώνυμο «Φιλιπ Λις» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte, προπαγάνδιζε την αυτοκτονία σε ανηλίκους και τους παρακινούσε να αυτοκτονήσουν. Αποδείχθηκε ότι ο Μπουντέικιν ήταν αυτός που παρακίνησε μια 15χρονη από το Αστραχάν να αυτοκτονήσει, αλλά κατάφεραν να την αποτρέψουν με παρέμβαση τους οι αστυνομικές αρχές. 

Επίσης ο Μπουντέικιν, παρακίνησε με τον ίδιο τρόπο μια 17χρονη  η οποία το καλοκαίρι του 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας. 

Η νομοθεσία αυτή τη στιγμή για παρακίνηση ανηλίκων σε αυτοκτονία προβλέπει ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα έξι χρόνια, αλλά η Ρωσική Δούμα επιδιώκει να οι ποινές αυτές να φθάσουν έως τα 12 χρόνια. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, interfax

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα