ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καταδικάζουν την επίθεση στους «Πολίτες για την Ανατροπή»

Εικόνα του άρθρου Καταδικάζουν την επίθεση στους «Πολίτες για την Ανατροπή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2019, 22:36
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεχίζονται οι καταδίκες των παρατάξεων για την επίθεση στο εκλογικό κέντρο των «Πολιτών για την Ανατροπή».

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία αναφέρει ότι «κάθε πράξη βίας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και κρίνεται καταδικαστέα (…)Θεωρούμε ότι είναι η πρώτη και τελευταία τέτοια πράξη και ότι δεν είναι σε θέση μια τέτοια ασυνήθιστη πράξη βανδαλισμού να δυναμιτίσει το κλίμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου. Καλείται κάθε εχέφρων πολίτης να πράξει το ίδιο».

Τα «Γιάννενα τώρα» σημειώνουν: «Τέτοιες πράξεις, από όπου κι αν προέρχονται,  είναι απολύτως καταδικαστέες από την πλειονότητα των πολιτών, οι οποίοι θα απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στις εκλογές και με την επιβράβευση όσων υιοθετούν τον πολιτικό πολιτισμό».

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» επισημαίνει: «Τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν θέση στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου και πρέπει να απομονωθούν, χωρίς καμία δικαιολογία. Ειδικά, στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε, απαιτείται όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να διαφυλάξουν τη δημοκρατία και την ελευθερία  της έκφρασης και των ιδεών».

Η παράταξη «Ήπειρος όλον» αναφέρει: «Η βίαιη επίθεση, που πραγματοποιήθηκε από άγνωστους, μέχρι στιγμής, δράστες αντιτίθεται στα ήθη του πολιτικού πολιτισμού, της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, όσο και του δημοκρατικού διαλόγου. Ιδανικά τα οποία για την παράταξή μας, είναι απαράγραπτα και απαραβίαστα».

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει: «Τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν από το πραγματικό επίδικο αυτών των εκλογών και καμία σχέση δεν έχουν με τον αναγκαίο οργανωμένο αγώνα κατά των πολιτικών που πλήττουν το λαό μας».

Τέλος, η Αριστερή Παρέμβαση προσθέτει: «Δεν είναι μόνο η επίθεση στο προεκλογικό κέντρο του κ. Νάτση, είναι και το μεθοδευμένο μαζικό σκίσιμο των αφισών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ίδια βραδιά που έγινε η επίθεση στο προεκλογικό κέντρο του κ. Νάτση. Σε κάθε περίπτωση - όχι μόνο καταδικάζουμε τις παρακρατικές και φασιστικές προβοκάτσιες, αλλά καλούμε τον δημοκρατικό λαό σε επαγρύπνηση».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3