Κατά χρεών από πρόστιμα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2018, 18:47

Τη μείωση των προστίμων για ΤΑΠ ζητάει ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας με αναφορά του στη Βουλή, με αφορμή το σχετικό αίτημα του Δήμου Ζίτσας. Ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος έχει καταθέσει αίτημα προς τον υπουργό Εσωτερικών και ο κ. Τασούλας ανατρέχει στην υπόθεση. 

Από τον Μάιο του 2014 ως τον Αύγουστο του 2017 οι μεταβίβαση ακινήτου γινόταν χωρίς βεβαίωση εξοφλημένου ΤΑΠ, με απόφαση της ΝΔ. Το μέτρο επανήλθε μαζί με νόμο που ρυθμίζει τα σχετικά πρόστιμα για όσους υπέβαλαν εκπρόθεσμη ή ανακριβή ως προς τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου τους δήλωση. Την ευθύνη αυτών των προστίμων προσπαθεί να αποφύγει η κεντρική κυβέρνηση, ορίζοντας ως υπεύθυνους για την είσπραξή τους, τους Δήμους.

Το υπουργείο Εσωτερικών απαντάει ουσιαστικά με τη σχετική νομοθεσία, λέγοντας απλώς ότι εξετάζει σχετικά αιτήματα, όπως αυτό του  Δήμου Ζίτσας, «υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής συγκυρίας λαμβάνοντας υπ’ όψιν σε κάθε περίπτωση την οικονομική βιωσιμότητα της Τ.Α., στο πλαίσιο της ευρύτερης εθνικής προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής». 

Ο κ. Τασούλας, λέει ότι η απάντηση του κ. Σκουρλέτη «αποδεικνύει ότι η δήθεν κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση επιμένει στη διατήρηση κάθε υπερβολικού και για αυτό αβάσταχτου εισπρακτικού μέτρου».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back