Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κατά των αιολικών, υπέρ των εξορύξεων ο περιφερειάρχης;»

Εικόνα του άρθρου «Κατά των αιολικών, υπέρ των εξορύξεων ο περιφερειάρχης;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2020, 13:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα και η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, χαιρετίζουν καταρχάς με ανακοίνωσή τους τη συγκέντρωση της 5ης Ιουνίου και όσους-ες πήραν μέρος.

Οι δύο αυτοδιοικητικές παρατάξεις χαρακτηρίζουν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ως τον «πιο επικοινωνιακό τρόπο υπεκφυγής που διαθέτει ο καπιταλισμός» και τονίζουν πως η ουσία είναι αυτή που «οι ‘εορτάζοντες’ παρακάμπτουν, όταν θέλουν να κάνουν γεωτρήσεις περιοχές όπως το Ζαγόρι ή να εγκαταστήσουν δάση ανεμογεννητριών στις κορυφές της Πίνδου».

Προσθέτουν ότι «το αναγκαίο πολιτικό περιεχόμενο του αγώνα, γίνεται ακόμα πιο απαραίτητο όταν γίνεται κατανοητό πως πολιτικοί σαν τον περιφερειάρχη Ηπείρου δηλώνουν αντίθετοι στις ανεμογεννήτριες, αλλά κατακεραυνώνουν και βρίζουν όσους-ες αντιτίθενται στις εξορύξεις. Η οικολογική συνείδηση δεν είναι συνταγή που λαμβάνεται μέρα παρά μέρα. Είναι μια πολιτική πράξη που στις μέρες μας, πρέπει να έχει αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, μιας και ο κίνδυνος δεν είναι απλά και γενικά ο άνθρωπος, αλλά ο καπιταλισμός, στη χειρότερή του εκδοχή».

Ακόμα, αφήνουν αιχμές κατά της ανοιχτής συνέλευσης λέγοντας ότι «αρνήθηκε το λόγο σε άλλες συλλογικότητες, εξαιρώντας τον πολιτικό λόγο και «αποστειρώνοντας» την εκδήλωση. Στο μπλοκ της άλλωστε, συμμετείχε και πρώην κυβερνητικός ευρωβουλευτής, νυν βουλευτής του ΜέΡΑ25, εκεί όμως δεν υπήρξαν ‘αποκλεισμοί’».

Τέλος, καταγγέλλουν τις προσαγωγές διαδηλωτών μετά το τέλος της πορείας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back