ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κατά του υπουργείου Υποδομών (κι όχι μόνο) ο ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα του άρθρου Κατά του υπουργείου Υποδομών (κι όχι μόνο) ο ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2020, 17:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την αντίδρασή του στην υποβίβαση του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά» από αυτοκινητόδρομο σε εθνικό δρόμο («αν όχι επαρχιακό») εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή του.

«Και όλα αυτά δρομολογήθηκαν αφού οι μελέτες της επέκτασης έχουν ήδη πληρωθεί .Κάτι που σημαίνει πως η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιλέγει να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ώριμες μελέτες αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτές» τονίζει. Κατηγορεί δε τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή ότι δεν εξάντλησε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, και αναφέρει ότι η επέκταση του οδικού άξονα προς Κακαβιά θα μπορούσε να γίνει με επέκταση της παραχώρησης της Ιόνιας Οδού, «κάτι που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει μόνο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης, για τους οποίους αναφέρει ότι «φέρουν ακέραια την ευθύνη του υποβιβασμού ενός τόσου σημαντικού έργου».

 Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πάρει πρωτοβουλίες γι τη ματαίωση του νέου σχεδιασμού, και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φορείς και τους πολίτες της Ηπείρου για συντονισμό δράσεων. «Η επέκταση εφόσον κατασκευαστεί με βάσει τους νέους σχεδιασμούς, δεν μπορεί να ‘επανιδρυθεί’ όπως το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής» αναφέρεται με νόημα στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back