Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κατά απλής αναλογικής και… «χαρτογιακάδων»

Εικόνα του άρθρου Κατά απλής αναλογικής και… «χαρτογιακάδων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2018, 17:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κατά της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση τάσσεται ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Ο κ. Καχριμάνης (που στη συνέντευξη αναφέρεται ως… «Απόστολος») λέει μεταξύ άλλων ότι «αυτοδιοίκηση, σε αυτή την εποχή, υπό τις συνθήκες που έχουμε, με απλή αναλογική, δεν πρόκειται να υπάρξει. Θα καταρρεύσει την επόμενη ημέρα». Ενδιαφέρουσα είναι η επιχειρηματολογία του, που ουσιαστικά υποδεικνύει ότι στην αυτοδιοίκηση υπάρχουν πολλές προσωπικές βλέψεις, πάνω από τις πολιτικές και το «κοινό καλό»: «Σήμερα στους δήμους, όταν αλλάζεις έναν αντιδήμαρχο, την άλλη ημέρα μπορεί να τον δεις στα έδρανα του ανεξάρτητου και πολλές φορές της αντιπολίτευσης. Θα φθάσουμε στην εποχή που δεν θα λειτουργεί τίποτα. Ήδη έχει συμβεί σε δήμους» αναφέρει.

Ο κ. Καχριμάνης επαναλαμβάνει τις θέσεις του περί «αποτυχημένου κεντρικού κράτους» και «χαρτογιακάδες, επιδερμικούς ανθρώπους», με το γνωστό γλαφυρό του στυλ που διατηρεί η συνέντευξη. Μιλάει επίσης και για άλλα ζητήματα όπως η εισαγωγή πρόβειου γάλακτος, θέμα για το οποίο συγκεντρώνει ιδιαίτερη πολεμική από τις γαλακτοβιομηχανίες κυρίως: «Γίνεται μεγάλη εισαγωγή πρόβειου γάλακτος. Σε λίγο θα γίνει πανελλαδικό χόμπι διότι πουλιέται φθηνά στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε κατοχυρώσει το πρόβειο γάλα της φέτας και ειδικά το ορεινό, μέσω των ΠΟΠ προϊόντων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν μπορεί, λοιπόν, να παράγουμε λευκό τυρί, είτε με υπερδιήθηση (οπότε λέμε ότι φτιάχνουμε με 2,5 κιλά γάλα ένα κιλό φέτα, όταν χρειάζεται 4-4,5 κιλά γάλα), είτε εισάγοντας γάλα, να το εξάγουμε και να το πουλάνε ξανά σαν φέτα, χρησιμοποιώντας τον κωδικό που έχουν πάρει για ελληνικές ποσότητες γάλακτος…» λέει μεταξύ άλλων.

Τέλος, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την καλή συνεργασία που έχει με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου: «Πιστεύω ότι ο κ. Αποστόλου, που πολιτικά δεν έχουμε καμία σχέση, έλυσε πολλά θέματα, όπως οι σταβλικές εγκαταστάσεις. Περιμένω να πάρει επάνω του και το θέμα των διαχειριστικών χαρτών. Να εκδώσει νομοθεσία, να βάλει τους πάντες στη θέση τους. Ξέρει πολύ καλά το θέμα και είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει. Αλλιώς δεν έχουν μέλλον οι κτηνοτρόφοι. Εμείς ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, πήγαμε, του τα εξηγήσαμε και τώρα περιμένουμε από αυτόν…»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back