Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάνει πίσω η Μητρόπολη Ιωαννίνων υπό τον όρο…

Εικόνα του άρθρου Κάνει πίσω η Μητρόπολη Ιωαννίνων υπό τον όρο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2022, 18:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρόθεση να κάνει πίσω η Μητρόπολη Ιωαννίνων από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού στο οροπέδιο των Άνω Πεδινών, έκανε γνωστή σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Υπό έναν όρο όμως: Να μη γίνει μια τέτοια εγκατάσταση από άλλον επενδυτή. «Όχι να κάτσει στην μπάντα η Μητρόπολη Ιωαννίνων, και μετά να έρθουν Ανώνυμες Εταιρίες από την Αθήνα…» όπως είπε ο περιφερειάρχης, στο κλίμα της αγαστής συνεργασίας που έχει με τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο.

Ο κ. Καχριμάνης είπε ακόμη ότι ενημερώθηκαν σχετικά και οι κάτοικοι των Άνω Πεδινών και δεν καταλαβαίνει γιατί επανέρχεται το θέμα προς συζήτηση. Είπε δε ότι έχει ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα απαγορεύει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στο Ζαγόρι. Ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή, όπως είπε, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Κατά πόσο βέβαια αυτή η ΚΥΑ θα γίνει πραγματικότητα, είναι ένα ανοιχτό ζήτημα.

Ο σχεδιασμός της Μητρόπολης Ιωαννίνων να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σταθμό στα Άνω Πεδινά, συνάντησε πολλές αντιδράσεις. Η Τοπική Επιτροπή Ζαγορίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), σε δημόσια παρέμβασή της, είχε καταθέσει την εκτίμηση ότι το Προεδρικό Διάταγμα περί όρων δόμησης στο Ζαγόρι δεν επιτρέπει «την εγκατάσταση μιας εκτεταμένης και εμφανέστατης μονάδας ηλιακών συλλεκτών, απολύτως ασύμβατης με τα παραδοσιακά πρότυπα που επιβάλλει η προστατευτική νομοθεσία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back