ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Ο καπνός από τις φωτιές σκέπασε τη Νέα Υόρκη

Εικόνα του άρθρου Καναδάς: Ο καπνός από τις φωτιές σκέπασε τη Νέα Υόρκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2023, 13:43
ΚΟΣΜΟΣ

Οι αρχές της Νέας Υόρκης, του Τορόντο και της Οττάβας προειδοποίησαν την Τρίτη τους κατοίκους για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία ο αέρας που μολύνεται από τον καπνό των πρωτοφανών πυρκαγιών στις αρχές του καλοκαιριού στον ανατολικό Καναδά.

Η ασυνήθιστα πρώιμη και έντονη έναρξη της περιόδου πυρκαγιών φέρνει τον Καναδά αντιμέτωπο με τη χειρότερη χρονιά όλων των εποχών, καθώς οι θερμές και ξηρές συνθήκες προβλέπεται να διατηρηθούν για μήνες.



Υπάρχουν πυρκαγιές σχεδόν σε 10 επαρχίες του Καναδά, με το Κεμπέκ να έχει επηρεαστεί περισσότερο λόγω των πολλαπλών πυρκαγιών που προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Το Τμήμα Διατήρησης Περιβάλλοντος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης εξέδωσε υγειονομική σύσταση για τις κομητείες της Νέας Υόρκης, του Μπρονξ και του Κουίνς.

Η πολιτεία συνέστησε στους κατοίκους να περιορίσουν την έντονη σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους για να μειώσουν τον κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία.

Η Οτάβα, η οποία γειτονεύει με το Κεμπέκ, καλύφθηκε από ομίχλη χθες το πρωί, με την ποιότητα του αέρα να βρίσκεται στην κατηγορία 10+, το χειρότερο επίπεδο στον δείκτη υγείας.

Οι δασικές πυρκαγιές είναι συχνές στις δυτικές επαρχίες του Καναδά, αλλά φέτος οι φλόγες εξαπλώθηκαν ραγδαία στα ανατολικά της χώρας, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν σε εκκενώσεις σπιτιών και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στείλνει τον στρατό.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια εκτάρια έχουν ήδη καεί -περίπου 13 φορές περισσότερο από τον μέσο όρο των 10 ετών- και περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τουλάχιστον προσωρινά τα σπίτια τους.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία: Reuters/Amr Alfiky



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back