ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνια προειδοποίησης για τους μετανάστες (video)

Εικόνα του άρθρου Καμπάνια προειδοποίησης για τους μετανάστες (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2016, 16:35
ΚΟΣΜΟΣ

Η ιταλική κυβέρνηση και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) ξεκίνησαν χθες Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 εκστρατεία στην Αφρική ώστε να ενημερώσουν τους υποψηφίους προς αναχώρηση για τους κινδύνους του ταξιδιού.

Αν και πολλοί από τους περισσότερους από 400.000 πρόσφυγες που έφθασαν στις ιταλικές ακτές το 2014 διέφευγαν από τους πολέμους και τις διώξεις, ένα αυξανόμενο ποσοστό από αυτούς «επιζητούν τα πλεονεκτήματα, τη δημοκρατία, την ευημερία, και αναζητώντας την εκπλήρωση των ονείρων τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν πραγματικό εφιάλτη», εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο.

Υπολογίζεται ότι μόνο το 2016 περισσότεροι από 214.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης.

«Κυρίως στην κεντρική Μεσόγειο αντιμετωπίζουμε περιστατικά ανθρώπων που δεν θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, αλλά ανθρώπων που αναζητούν την ελευθεριά, τη δημοκρατία, την ευημερία και αναζητούν έναν καλύτερο κόσμο. Κυνηγώντας όμως το όνειρό τους, αντικρίζουν έναν εφιάλτη» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.



Οι περισσότεροι από τους μετανάστες φτάνουν στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 2.000 έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο αντίστοιχος αριθμός για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν 1.838.

Η εκστρατεία ενημέρωσης, με τίτλο «Aware Migrants» («Ενήμεροι μετανάστες»), προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ που καταβλήθηκαν από το ιταλικό υπουργείο και πραγματοποιείται σε τρεις γλώσσες, αραβικά, αγγλικά και γαλλικά, έχει σκοπό να περάσει το μήνυμα διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, σε περίπου δεκαπέντε χώρες της Δυτικής και Βόρειας Αφρικής.

Στηρίζεται κυρίως στις μαρτυρίες μεταναστών που συγκέντρωσε ο IOM στην Ιταλία αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στον Νίγηρα, με βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού, με κοντινά πλάνα και αφηγήσεις μερικών από αυτούς.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back