Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Καμπανάκι» για το Πολυδύναμο

Εικόνα του άρθρου «Καμπανάκι» για το Πολυδύναμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2020, 14:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο διευθυντής του ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου Χατζηκώστα, με έγγραφό του που φέρνει στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ, προειδοποιεί ότι λόγω ελλείψεων, είναι πιθανή η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Σταθμού Υποδοχής Εξαρτημένων.

Στην επιστολή που απευθύνει στη διοίκηση και το σύλλογο εργαζόμενων, τονίζει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία, ζητώντας μεταξύ άλλων το Κέντρο Ψυχικής Υγείας να ενταχθεί στον οργανισμό του νοσοκομείου, με «την απαραίτητη επιπλέον πίστωση για τη λειτουργία», να στελεχωθεί ο ψυχιατρικός τομέας για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του Πολυδύναμου και το προγράμματος «Κατ’ οίκον νοσηλεία», καθώς επίσης θέτει και ζητήματα για τη χορήγηση υποκατάστατων κ.λπ.

Η επιστολή στάλθηκε στις 9 Ιανουαρίου και ο διευθυντής αναφέρει ότι σε αντίθετη περίπτωση «θα αναγκαστούμε καταρχήν να προβούμε σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Σταθμού Υποδοχής Εξαρτημένων» ζητώντας το αυτονόητο δηλ. «όρους πλήρους υποστήριξης και σεβασμού του έργου της επιστημονικής ομάδας και ασφάλειας των ασθενών μας».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει από την πλευρά του ότι «αποδεικνύονται σωστοί οι φόβοι μας ότι είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει η δομή αυτή και άλλες με ΣΔΙΤ. Είναι άλλωστε κατοχυρωμένη η δυνατότητα των διοικήσεων δημόσιων νοσοκομείων, να υλοποιούν έργα και υπηρεσίες με ΣΔΙΤ, με βάση τον νόμο 4413/2016 που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Προσθέτει ακόμα ότι «η κατάσταση σε πολλές κλινικές, όσον αφορά το προσωπικό είναι στα όρια ασφαλείας» και ότι «σχεδόν όλες οι κλινικές στηρίζονται σε επικουρικό προσωπικό, και εργαζομένων μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ, ενώ υπάρχουν τμήματα και κλινικές (όπως τα Πρόωρα και η Παθολογική Α’) όπου το πρόβλημα είναι πραγματικά τεράστιο και οι συνάδερφοι δε μπορούν ούτε να αρρωστήσουν».

Τέλος, καλεί για «άμεσες προσλήψεις προσωπικού-άμεσα μονιμοποίηση όλων ελαστικά απασχολήσιμων εργαζομένων γιατί καλύπτουν πάγιες και ζωτικές ανάγκες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back