Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Καμία απόλυση»

Εικόνα του άρθρου «Καμία απόλυση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2020, 16:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο παρεμβαίνει και αυτό για τις απολύσεις εργαζόμενων καθαριότητας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, λόγω λήξης της σύμβασης. «Είναι αδιανόητο, την στιγμή που όλη η κοινωνία ζει σε έκτακτες συνθήκες, με έκτακτους νόμους περιστολής κάθε κοινωνικής δραστηριότητας και ελευθερίας , οι απολύσεις  να βρίσκονται σε καθεστώς κανονικότητας» τονίζει και προσθέτει ότι «η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει, ότι για την κυβέρνηση και το οικονομικό σύστημα που υπηρετεί,  η προστασία της υγείας και της εργασίας, υπόκεινται στους συνήθεις νόμους του κόστους και της δημοσιονομικής πειθαρχίας».

Ζητάει μεταξύ άλλων:

  • Να μην γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου. Να μονιμοποιηθούνε όλοι διότι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και να ενισχυθεί το ΠΓΝΙ με εκατοντάδες νέους μόνιμους υγειονομικούς «μαχητές».
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, υψηλής ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και να μπει στη μάχη κάτω από ενιαίο, κεντρικό σχεδιασμό
  • ΝΑ σταματήσουν οι όποιοι σχεδιασμοί για επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στα νοσοκομεία όπως η επανείσοδος εργολάβων καθαριότητας.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα η μέρα δράσης στα σούπερ μάρκετ. «Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολλά Super Market δεν έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (σε συγκεκριμένο S/M ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους ότι θα τους δοθούν ΜΑΠ τέλη Απρίλη), δεν έχει δοθεί το έκτακτο ‘φιλοδώρημα’ κι όπου δόθηκε έγινε κάτω από πίεση των εργαζομένων και κατά κύριο λόγο μέσω κουπονιών για αγορές από το ίδιο το κατάστημα, δεν έχει προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, δεν έχουν γίνει οι παλιοί εργαζόμενοι από 4ωροι σε 8ωροι» αναφέρει το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε ανακοίνωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back