Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, στη σέντρα

Εικόνα του άρθρου Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, στη σέντρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2018, 11:54
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκεί που το ποδόσφαιρο έχει πραγματικό νόημα, παρότι φέρει όλες σχεδόν τις παθογένειες του modern football, η μπάλα ξεκινάει σήμερα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λέστερ παίζουν το πρώτο παιχνίδι της φετινής Πρέμιερ, του πιο σημαντικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στον κόσμο.

Φέτος, το πρωτάθλημα είναι αρκετά διαφορετικό. Καταρχάς, έχει χάσει το τελευταίο του «τοτέμ», μιας και ο Αρσέν Βενγκέρ αποχώρησε μετά από 22 στον πάγκο της Άρσεναλ, για να αντικατασταθεί από τον Ουνάι Έμερι.  Παρελθόν είναι ο και ο Αντόνιο Κόντε από την Τσέλσι, «ακούνητοι» δε οι Γκουαρντιόλα, Μουρίνιο και Κλοπ.

Η Λίβερπουλ έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα, στοχεύοντας σε ένα τοπικό τρόπαιο φέτος.


H πρωταθλήτρια Σίτι πήρε τον Μαχρέζ από τη Λέστερ με 68 εκατ ευρώ, η Γιουνάιτεντ τον Φρεντ από τη Σαχτάρ με 59 εκατ., η Λίβερπουλ έδωσε από σχεδόν 60 εκατ. για τους Άλισον και Ναμπί Κεϊτά και άλλα 45 για τον Φαμπίνιο στη Μονακό, αλλά η καλύτερη μεταγραφή της αναμένεται να είναι ο Σερντάν Σακίρι από τη Στόουκ.

Το ρεκόρ όμως το έσπασε η Τσέλσι, πληρώνοντας 80 εκατ. ευρώ για έναν τερματοφύλακα, τον Κεπά Αριθαμπαλάγα, για να καλύψει τη θέση του Κουρτουά που πήγε στη Ρεάλ.

Στην Άρσεναλ, Τρίτη ακριβότερη μεταγραφή είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ενώ η Τότεναμ δεν έκανε καμία απολύτως δαπάνη…

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής, έχει ως εξής

Παρασκευή 10.8

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ

Σάββατο 11.8

Νιούκαστλ-Τότεναμ

Μπόρνμουθ-Κάρντιφ

Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας

Χάντερσφιλντ-Τσέλσι

Γουότφορντ-Μπράιτον

Γουλβς-Εβερτον

Κυριακή 12.8

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ

Σαουθάμπντον Μπέρνλι

Αρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι



FcTables.com


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back