ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ποιο είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης;

Εικόνα του άρθρου Ποιο είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2018, 19:18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό είναι πάντα ένα καίριο ερώτημα. Ωστόσο, η απάντηση εξαρτάται από την οπτική γωνία που το βλέπει κανείς. Οι φετινοί όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ περιλαμβάνουν μεγάλα ονόματα και αξιοσημείωτες επιστροφές από ομάδες κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Ας πάμε λοιπόν να δούμε τα επιμέρους χαρακτηριστικά κάθε πρωταθλήματος πριν καταλήξουμε στο συμπέρασμα για το ποιο είναι το καλύτερο.

1. Ανταγωνισμός

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ έρχεται πρώτη με διαφορά. Είναι σίγουρα το πιο ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο πρωτάθλημα. Η Λα Λίγκα και η Μπουντεσλίγκα είναι επίσης πολύ ανταγωνιστικά πρωταθλήματα ωστόσο οι νικητές της κάθε σεζόν εναλλάσσονται ανάμεσα από  2-3 συγκεκριμένες ομάδες. Η διαφορά στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι ότι τον τίτλο διεκδικούν ισάξια πολύ περισσότερες ομάδες όπως τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Λίβερπουλ, την Άρσεναλ, την Τσέλσι, την Τότεναμ. Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι ο ανταγωνισμός στη Λα Λίγκα και στην Μπουντεσλίγκα περιορίζεται μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας. Κι εδώ πρέπει να καταλάβουμε ότι ένα πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται στο σύνολό του. Άρα, από άποψη ανταγωνισμού, η Πρέμιερ Λιγκ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα.

2. Ομάδες

Οι ομάδες που συμμετέχουν σ’ ένα πρωτάθλημα, είναι αυτές που καθορίζουν το «δυναμισμό» του. Αυτός είναι ένας παράγοντας που κάνει την Πρέμιερ Λιγκ να υστερεί, σε αντίθεση με τις ομάδες της Λα Λίγκα, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ατλέτικο Μαδρίτης που κυριαρχούν στην Ευρώπη εδώ και χρόνια. Για να είμαστε ρεαλιστές, η μόνες αγγλικές ομάδα που μπορούν να απειλήσουν τους ισπανικούς γίγαντες είναι η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ. Περιλαμβάνοντας ομάδες που κυριαρχούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, η Λα Λίγκα είναι το «ισχυρότερο» πρωτάθλημα.

3. Μπάτζετ

Τα χρήματα έχουν αναδειχθεί στην κινητήρια δύναμη του σύγχρονου ποδοσφαίρου και σίγουρα όλοι γνωρίζουμε πως το καλύτερο πρωτάθλημα από άποψη μπάτζετ είναι αυτό της Πρέμιερ Λιγκ. Σκεφτείτε ότι το χρηματικό έπαθλο για τον νικητή της Πρέμιερ Λιγκ είναι κάτι περισσότερο από το αντίστοιχο έπαθλο του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι σύλλογοι του αγγλικού πρωταθλήματος διαθέτουν τεράστια κεφάλαια. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γινόταν, αν μικρότερες ομάδες όπως η Βιγιαρεάλ και η Μπέτις ας πούμε, είχαν στη διάθεσή τους αντίστοιχα κεφάλαια. Τα πρωταθλήματά τους θα ήταν λίγο πιο συναρπαστικά, έτσι δεν είναι; Η Πρέμιερ Λιγκ λοιπόν ξεχωρίζει και σε αυτή την κατηγορία.

4. Παίκτες

Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες σε κάθε πρωτάθλημα. Η Λα Λίγκα ωστόσο, έχει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μπορεί βέβαια παίκτες όπως ο Ρονάλντο, και ο Μόντριτς να αναδείχθηκαν σε αστέρες αγωνιζόμενοι στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως στην πραγματικότητα μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της, προήλθαν από τη Λα Λίγκα, όπως ο Οζίλ, ο Νταβίντ Ντε Χέα και πολλοί άλλοι! Ωστόσο, σε μια πραγματική κούρσα υπεροχής ακολουθεί και η Μπουντεσλίγκα, δεδομένου ότι και η Μπάγερν έχει κάποιους από τους πιο εξαιρετικούς παίκτες της Ευρώπης, όπως τους Αλάμπα, Μπόατενγκ και Μέιερ, μεταξύ άλλων. Ολοκληρώνοντας καταλήγουμε λοιπόν, πως η Λα Λίγκα, με μικρή διαφορά έχει το καλύτερο πρωτάθλημα όσον αφορά τους παίκτες.

Τελειώνοντας, να πούμε ότι συνολικά, κάθε πρωτάθλημα έχει ξεχωριστή αξία, αναλόγως από τον τρόπο που κάποιος το παρατηρεί. Καθένα έχει τη δική του γοητεία και βέβαια τους δικούς του υποστηρικτές. Όλα είναι υπέροχα και πραγματικά απολαμβάνουμε να βλέπουμε ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, αν πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα «ποιο είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης» θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Λα Λίγκα είναι καλύτερη από άποψη απόδοσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η Πρέμιερ Λιγκ υπερτερεί σε άλλα χαρακτηριστικά όπως η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος και το διαθέσιμο μπάτζετ των ομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3