Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλωσήρθατε στον κόσμο του Westworld

Εικόνα του άρθρου Καλωσήρθατε στον κόσμο του Westworld
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2016, 15:52
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μπαίνετε στο σαλούν «Το τρυφερό πόδι», αγγίζοντας ελαφρά την άκρη του πλατύγυρου στέτσον σας (πάντα ήθελα κάπου να χωρέσω όλα τα προηγούμενα σε μια πρόταση), σε έναν αδιόρατο χαιρετισμό σε μια από τις παλιακές τροτέζες που ακουμπάνε στην κουπαστή της σκάλας. Προσπαθούν να είναι ταυτόχρονα θελκτικές και κουρασμένες, για να μην κάνουν πολλή αντίθεση με τον μπάρμαν που στεγνώνει τα ποτήρια με την όχι και πολύ καθαρή πετσέτα του. Η πιανόλα παίζει ένα σκοπό, ο οποίος είναι γνωστός και άγνωστος μαζί και μοιάζει να μην κολλάει στα υπόλοιπα.

Και δεν κολλάει γιατί ο σκοπός γράφτηκε 125 χρόνια αργότερα και εσείς είστε στον κόσμο του Westworld. Καλωσήρθατε…

Η νέα σειρά του HBO ήρθε για να καθορίσει εκ νέου την τηλεοπτική αγορά. Το συνδρομητικό κανάλι δεν τσιγκουνεύτηκε τα έξοδα και, κατά το συνήθειό του, έριξε τα χρήματα μιας αποτυχημένης υπερπαραγωγής (Vinyl) σε μια καινούργια.

Αυτή τη φορά όμως, το… παράκανε. Στο Westworld, του οποίου ήδη έχει προβληθεί το πρώτο επεισόδιο, έχει πάρει μια… μικτή κόσμου από το σινεμά: Τζέιμς Μάρσντεν, Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ, Θάντι Νιούτον, Τζέφρι Ράιτ και δύο υπερμορφές σε κομβικούς ρόλους: Εντ Χάρις και Άντονι Χόπκινς.

Και σα να μην έφταναν αυτά, προσελήφθη και η… μισή οικογένεια Νόλαν για τα σενάρια, οπότε το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι παρά ενδιαφέρον.

Το σενάριο πάντως, δεν είναι καινούργιο. Υπάρχει ήδη μια ταινία με τον ίδιο τίτλο, από το 1973, με παραπλήσια υπόθεση και τον Γιουλ Μπρίνερ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν θα πούμε ούτε κουβέντα για την υπόθεση. Έτσι και αλλιώς θα πάρετε ιδέα από τα πρώτα είκοσι λεπτά του ωριαίου, πρώτου επεισοδίου. Ο Δαρβίνος πάντως θα παρακολουθούσε φανατικά τα επεισόδια…

Ωστόσο, αυτό που θα δείτε δεν έχει σχέση με κάτι παραπλήσιο, στη σύγχρονη τηλεοπτική ιστορία. Το πρώτο επεισόδιο είναι καθηλωτικό και υπόσχεται πολλά για τη συνέχεια.

Για την ιστορία, το κομμάτι που παίζει το πιανάκι είναι το Black Hole Sun των Soundgarden και δεν είναι το μόνο τρομερό που ακούγεται στη σειρά…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back