Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καλώς την πτήση την τουριστική

Εικόνα του άρθρου Καλώς την πτήση την τουριστική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2017, 17:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από πολλές «περιπέτειες» η πτήση της Apollo προσγειώθηκε σήμερα στις 13.45 περίπου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, εγκαινιάζοντας έτσι μια σειρά τσάρτερ που για το καλοκαίρι τουλάχιστον, θα δώσουν ζωή στο αεροδρόμιο. Ηπτήση είχε καθυστέρηση περίπου 3 ωρών, καθότι ήταν προγραμματισμένη να φτάσει στις 11 το πρωί. το έδαφος, τους τουρίστες από τις σκανδιναβικές χώρες (κυρίως Σουηδία) που θα κατευθυνθούν για διακοπές κατά κύριο λόγο στα παράλια της Θεσπρωτίας και της Αλβανίας, τους υποδέχθηκαν τα κλαρίνα, οι τσολιάδες, ο μπουφές και οι χοροί. Παρούσες και οι τοπικές αρχές, οι επιχειρηματίες του τουρισμού. Οι επισκέπτες, που είναι κάθε ηλικίας, στην αρχή σάστισαν κάπως με την υποδοχή, στη συνέχεια όμως οι πιο… θαρραλέοι τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο. Τους καλωσόρισε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, υπενθυμίζοντας ότι εκτός από την ακτογραμμή της Ηπείρου, υπάρχει και η ενδοχώρα, ενώ παρούσα ήταν και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Γιούλα Μητροκώστα, οι ξενοδόχοι της πόλης κ.α.

Κάπως έτσι, ξεκίνησε μια νέα ενότητα για την τουριστική οικονομία, με τα εξής δεδομένα:

Πρώτον, οι τοπικές αρχές κέρδισαν ένα στοίχημα για τη λειτουργία του αεροδρομίου και την προσέλκυση τουριστών μέσω αυτού.

Δεύτερον, το αισθητικό σύνολο της υποδοχής, που δεν αντέχει αισθητική κριτική, συνοδεύεται από δύο εκδοχές για τη σκοπιμότητά του: πρώτον, ότι το ζητάνε οι ίδιοι οι tour operators (όχι βέβαια με κάποιο πρωτόκολλο, αλλά ως αίτημα για υποδοχή της πρώτης καλοκαιρινής πτήσης), κάτι που ισχύει και συμβαίνει και αλλού. Δεύτερον, ότι προκειμένου να μείνει στους επισκέπτες που θα κατευθυνθούν έτσι και αλλιώς εκτός Ιωαννίνων, η ανάμνηση του σημείου που έφτασαν πρώτα, πρέπει  να υπάρχει μια τέτοια τελετή που να τους «συστήνει» τον τόπο, ώστε στο προσεχές μέλλον να είναι πιο εύκολη μια συμφωνία για να περάσουν τις διακοπές τους στα Γιάννενα και όχι να περάσουν τράνζιτ από εδώ. Και οι δύο περιπτώσεις, δεν απαλείφουν τη γενική εντύπωση ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάτι πιο διακριτικό και «συμμαζεμένο».  

Τρίτον, αναμένεται η συνέχεια, η οποία σε κάποιο βαθμό, είναι εξασφαλισμένη, με «πακέτα» που θα κατευθύνουν τους τουρίστες και στα Γιάννενα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back